yeni a serisi ortaya cikti 2 1

Yeni A Serisi Daha Agresif ve Sportif Şekilde Yollara Çıkacak

Mercedes’in Premium kompakt serisinde yer alan hatchback modelinde, gelecek olan teknolojiler ve daha verimli motor seçenekleri ile satışa sunulacak.

Sınıfının iddialı modellerinden biri olan A Serisi’nin tanıtıldığı etkinlikte, gelişmiş güvenlik teknolojileri, verimli motoru ve yüksek teknolojili ekipmanlarının kullanıldığından bahsedildi.

CLS‘ye benzeyen tasarımıyla dikkat çeken otomobilin ön tarafında düz LED farlar ve krom detaylar ve meşaleye benzeyen gündüz farları ve yeni tasarımı ile daha agresif ve sportif görünüyor. Ayrıca otomobil bir önceki modeline göre daha keskin hatlara sahip olduğu söylenebilir.

Otomobilde yeni 16 ile 19 inç arasında değişen jant seçenekleri sunuluyor. Arka tarafında ise masküler bir görüntü var. Geniş çamurluklar ve arka tamponun yanı sıra ince iki bölgeli stoplar oldukça dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz.

yeni a serisi ortaya cikti 1

İç mekanda, E Serisi’yle birlikte başlayan tasarım anlayışının devam ettiğini söyleyebiriz. Yeni A Serisi’nin kabini artık daha teknolojik ve şık görünüyor. 64 farklı ambiyans aydınlatması seçeneği, düz multimedya ekranı ve İki adet 7 inçlik ekran ile satılan araçta istenildiğinde tek bir 10.25 inç boyutundaki ekran seçeneği satın alınabiliyor.

yeni a serisi ortaya cikti

Üç farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak olan otomobil, A 200 ve A 250 kodlarıyla satılacak. Dizel seçeneği A 180 d olarak adlandırılacak. A200’de 1,4 litrelik dört silindirli 163 HP güç ve 250 Nm tork üreten motor 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman ya da 6 ileri manuel şanzımanla tercih edilebilecek. A250 2,0 litrelik 4 silindirli 224 HP güç ve 350 Nm tork üreten üniteyle satılacak. Dizel motor ise 4 silindirli 1,5 lt’lik 116 HP güç ve 260 Nm tork üreten ünite olacak. A250 ve A 180 d 7G-DCT çift kavramalı şanzımanla gücünü yere aktaracak.