Yapay Zekaya Sahip Virüs Geliştirildi!

Teknoloji, insanlığın hayatını kolaylaştırmaya devam ederken bu gelişimin yan etkileri her zaman olumlu olmuyor. Geliştirilen bir Yapay zekalı virüs, yapay zekanın olumsuz  yönlerini ortaya çıkartıyor!


Yapay zekaya sahip virüs, yüz ve ses tanıma algoritmalarını kullanıyor!

IBM‘de çalışan güvenlik araştırmacılarının geliştirdiği bu virüs, yapay zekanın yeteneklerine sahipi, bu özelliği ile gizlilik konusunda da oldukça şaşırtıcı işler çıkaran virüsün adı ise DeepLocker.

Hedeflenen kişinin yüz ve ses tanıma algoritmalarını kullanarak saldırı gerçekleştirebilen virüs, yapay zekanın tüm limitlerini zorluyor. Mesela, hedeflediği kişi bilgisayar başında olduğunu yüz tanıma algoritması sayesinde kesinleştirmeden, fidye virüsünü sisteme bulaştırmıyor. Ayrıca ses tanıma algoritmasını kullanarak ortam sesini dinleyen virüs, kişinin konuştuğu konular üzerinden bir oltalama saldırısı da planlayarak, inandırıcılığı çok üst bir noktaya taşıyabiliyor.

DeepLocker ses ve yüz tanıma algoritmaları için sosyal medya üzerinden hedeflenen kişinin paylaştığı kısa bir video veya bir fotoğrafları inceleyerek saldırıya hazırlanıyor.