Yapay zeka

Yapay zeka, sadece el yazınıza bakarak nereli olduğunuzu söyleyebiliyor!

Bir yapay zeka teknolojisi, CoLD isimli yeni yöntem sayesinde yalnızca yazıyı inceleyerek yazarın nereli olduğunu anlayabiliyor.


Bir kişinin yazı şekline bakarak nereli olduğunu söyleyebilir misiniz? İngiliz bilim insanları tarafından geliştirilen bir yapay zeka teknolojisi, CoLD (Cloud of Line Distribution) isimli yöntemi kullanarak bunu gayet başarılı bir şekilde yapabiliyor. Yapay zekanın bunu yapması için yalnızca yazıdaki harflerin çizgilerine ve kıvrımlarına odaklanması yeterli oluyor. İlk testlerde yalnızca Çin, Hindistan, Malezya, Bangladeş ve İran’dan olan kişilerin yazı biçimlerini inceleyen yapay zeka, bu ülkelerde konuşulan dillerden yola çıkarak doğru tahminlerde bulunmuş. Örneğin Çincede daha çok düz çizgilerin kullanıldığını biliyoruz. Bu dili yazarak yetişmiş olan bir kişi, Latin alfabesindeki harfleri yazdığı sırada daha keskin hatlar kullanmaya yatkın oluyor. Öte yandan Hindistan’dan ve Bangladeş’ten olan kişilerin harfleri daha kıvrımlı yaptığı gözlemlendi.

Yapay zeka

Bilim insanları bu teknolojinin geliştirilmesi durumunda adli tıpta kullanılabileceğini ve birçok suçlunun bu şekilde tespit edilebileceğini dile getirdi. Henüz geliştirilme aşamasında olan teknolojinin ne kadar gelişebileceğini zaman gösterecek.

Kaynak