Yapay zeka asteroid

Yapay zeka, Dünya’yı asteroidlerden korumakta kullanılacak

Bilim insanları Dünya’ya asteroid çarpmasını konu alan simülasyonlarla asteroidlerin gezegenimize nasıl daha az zarar verebileceğini anlamaya çalışıyor ve bu konuda yapay zekanın yardımını almayı amaçlıyor. Teknoloji sayesinde gelecek senelerde büyük bir felaket önlenebilir.

Bilim insanları yapay zeka teknolojisinden yararlanarak gezegenimizi asteroidlere karşı korumaya çalışıyor. Carnegie Institution for Science’da görevli olan Erika Nesvold ve ekibi, Dünya’ya asteroidin çarptığı simülasyonlar geliştirdi ve bu simülasyonları kullanarak yapay zekanın gezegenimizi korumak adına neler yapabileceğini araştırıyor. Yapay zekanın bu gibi konularda var olan kaynakları ve ihtimalleri insandan daha farklı bir şekilde kullanabilmesi, tüm gezegeni ilgilendiren bu zor durumda ne gibi ihtimallere sahip olacağımızı anlayabilmemiz açısından oldukça faydalı. Digital Trends’e çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Nesvold, araştırmalarında onlara yardımcı olacak ve daha hızlı ilerlemelerinin yanı sıra farklı ihtimalleri ele almalarını sağlayacak bir teknoloji üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Yapay zeka asteroid

Dünya’yı asteroidlerden korumak adına bilim insanları tarafından birçok farklı çözümün önerildiğini söyleyen Nesvold, öneriler arasında nükleer patlamaların, kinetik etkili çarpışmaların, yer çekimi kontrol teknolojilerinin bulunduğunu paylaştı. Bilim insanı bu teknolojilerden hiçbirinin tam olarak geliştirilmediğini ve uzayda denenmediğini, ancak bazılarının diğerlerine göre asteroidlerden korunmada daha faydalı olduğunu da ekledi.

Şu an geliştirilen simülasyonlar kullanılarak Dünya’nın olası bir çarpışmadaki şansı hesaplanıyor. Gelecek dönemlerde yapay zeka bu olasılıkları sıralamada ve en uygun çözümü bulmada rol oynayacak.