Yandex.Station

Yandex, akıllı hoparlörü Yandex.Station’ı tanıttı

Google ve Amazon gibi büyük şirketlerin dahil olduğu akıllı hoparlör sektörüne Yandex de adım attı. Rusya merkezli şirket, kendi akıllı zeka teknolojisinin bulunduğu Yandex.Station isimli akıllı hoparlörü satışa sunuyor.


Kısa bir süre önce HomePod ile Apple’ın dahil olduğu akıllı hoparlör sektörüne şimdi de Yandex giriş yaptı. Yandex, Yandex.Station ismini verdiği yeni akıllı hoparlörünü tanıttı. Şirketin “Alice” olarak isimlendirdiği yapay zekadan faydalanarak kullanıcıların basit isteklerini yerine getirebilen bir akıllı asistan görevi gören cihaz, paylaşılan bilgilere göre 4000’den fazla beceriye sahip. Bunlar arasında trafik durumunu kontrol etme, pizza siparişi verme ve hatta televizyondaki programları bile kontrol etme özelliği yer alıyor. Ancak tüm bunlara rağmen akıllı hoparlörün asıl marifeti çok daha farklı. Yandex.Station, HDMI kablosuyla Smart TV’lere bağlanarak video oynatabiliyor.

Yandex.Station

Akıllı hoparlör, video oynatmak için Yandex’e ait olan KinoPoisk’i veya Ivi ve Amediateka gibi alternatifleri kullanıyor. Cihaz sayesinde Smart TV’nin çok daha fonksiyonel bir ses komut sistemine sahip olduğu da söylenebilir.

Yakın bir zamanda satışa sunulacak olan akıllı hoparlörün 160 dolara satılacağı belirtildi. Şimdilik cihazın Rusya dışında satılmayacağı düşünülüyor, ancak satış rakamlarının beklenenden fazla olması durumunda Yandex farklı ülkelerde de satış gerçekleştirebilir.

Kaynak