Yahoo Mail çöktü ve 7 saat kullanılamadı

İnternette paylaşılan bilgilerle Yahoo Mail’in çöktüğü ortaya çıktı. E-posta hizmeti sağlayıcısı, yaklaşık 7 saat boyunca kullanılamadı ve dünyanın dört bir yanındaki Yahoo kullanıcılarından şikayet yağdı. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Yahoo Mail bilinmeyen bir nedenden ötürü bugün sabah saatlerinde çöktü. E-posta hizmeti sağlayıcısı, dünya çapındaki birçok kullanıcısından Twitter ve diğer platformlar üzerinden paylaşılan gönderilerle tepki aldı. #YahooMail etiketi ile internette kısa sürede en çok konuşulan konular arasında yer alan sorun, ilk olarak downdetector.com üzerinden paylaşılan şikayetlerle gündeme geldi.

Yahoo kullanıcılarının sorularına cevap veren ve sorunlarıyla ilgilenen Yahoo Customer Care, Twitter kullanıcılarından gelen “Yahoo Mail ne zaman kullanıma sunulacak?” sorularına “Şu an sorun üzerinde çalışmalarımız devam ediyor, belirli bir saat söylemek mümkün değil.” şeklinde cevap verdi. Bu da Yahoo’nun sorunun kaynağından pek haberdar olmadığını gösteriyor ve yaşanan olayın bir saldırıdan kaynaklanmış olabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. 2014 senesinde Yahoo, kullanıcı verilerini koruyamamış ve hackerlar tarafından bilgilerin çalındığını duyurmuştu. Olayın yaşanmasından bir süre sonra kullanıcı bilgilerinin bazı siteler üzerinden satışa sunulduğu ortaya çıktı.

Yahoo Mail

Yahoo Mail kullanıcı kaybedebilir

Sorunun ardından birçok kişi isyan etti ve e-posta servisinin işlerini aksattığını, bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Elbette işte olan ve 7 saat boyunca e-postalarını kontrol edemeyen kişiler için böyle bir sorunun büyük bir zarara neden olduğu söylenebilir. Yahoo Mail, muhtemelen bu sorundan dolayı birçok kullanıcısını kaybedecektir.