Xperia XZ4
Xperia XZ4

Xperia XZ4 Compact Tanıtılacak Mı?

Sony‘nin Pazarlama Başkan Yardımcısı Don Mesa, compact modellerini uzun seneler boyunca korumuş olsa da kullanıcıların artık büyük ekranları tercih ettiğini savundu. Bu açıklama, Xperia XZ4 Compact’ın tanıtımının gerçekleşmeme ihtimali olduğunu düşündürdü.

Sadece bir kaç yıl öncesine kadar akıllı cihazlar kalın ekran çerçevesine sahipti. Bu kalın çerçeve sahipliği de 5.5 inç gibi büyük ekranlı olan akıllı telefonların tek elle kullanımının gerçekleştirmesi sıkıntılı bir durum haline geldi. Şimdi ise baktığımızda akıllı telefonların ekran/gövde oranları %90 aşılmış durumda. Bundan dolayı da 6 inçlik bir ekranın tek elle kullanım durumu eskisi gibi zor bir durum halinde değildir.

Teknoloji devi olan Sony, büyük ekranlı cihazların tek elle kullanılmasının mümkün olmadığı fikrinde olduğunu belirtti bu nedenden dolayı tek elle rahat bir şekilde kullanılabilen compact modellerini tanıttı.  Fakat Sony’in ‘büyük ekranlı’ olarak tanımlanan telefonları, gelişen tasarımla beraber compact modellerle aynı büyüklüğe sahip oluyor.

Mesa‘nın son açıklamasına göre, Sony’nin Xperia XZ4 ile beraber herhangi bir compact ürün çıkarmayacağını belirtti. Ancak OnLeaks, daha önce ki bir sızıntıyla beraber compact bir modelin geleceğini söylemişti. Belkide Sony kaldırmak istemiş olabilir.