1

Xperia X5’de Ses Dengesizliği Düzeliyor!

Sony Xperia Z5 modellerinde yer alan ses sorununun çözüleceği tarih açıklandı. Sorunun çözülmesine kadar birçok alternatif çözüm yollarıda açıklandı!

Sony, eski model Xperia Z5 cihazında yer alan hataları uzun süredir durmazlıktan geliyordu. Bu bakımdan kullanıcıların oldukça cevapsız bir bekleyiş içerisinde olması hem kullanıcıları hemde satıcıları zor durumda bıraktı. Sony, kısa süre önce Xperia Z5 modeli için Android 7.0 Nougat güncellemesini sunmuş ve yeni güncellemeyi tüm kullanıcılar için dağıtmıştı.

Yeni özelliklerin geldiği cihazda bazı hatalarda meydana geldi. Telefonun hoparlörlerinde ses seviyesi konusunda bazı dengesizlikler olduğu kesin. Birçok şikayete rağmen cevapsız kalan sorular oldukça sinir bozucuydu.

Sony’den nihayet cevap geldi. Marka yapmış olduğu açıklamayla beraber yazılımsal olduğunu ve Nisan ayında yeni bir güncellemeyle beraber ses sıkıntısının ortadan kalkacağını belirtti. Ancak 1 ay kadar beklenecek olan güncelleme için kullanıcılar oldukça sinirli bir tepki gösterdi.