Xioami Şarj Aletini Kaldırıyor

Xioami Şarj Aletini Kaldırıyor

Birkaç yıl öncesine kadar telefonların kutularından kulaklık gibi çeşitli ekipmanlar çıkmaktaydı. Fakat şu an baktığımız zaman neredeyse hiçbir telefonun kutu içeriğinde kulaklık bulunmuyor. Üretici firmaların kutu içeriğinde yaptığı kısıtlamalar kulaklık ile kalmadı, sıra şarj aletlerine geliyor.

Apple, geçtiğimiz günlerde telefonların kutularında bulunan şarj aletlerini kaldırmıştı. Bu durum kullanıcılar tarafından eleştiri yağmuruna tutulmuş ve marka hakkında oldukça sert yorumlar yapılmıştı. Anlaşılan o ki, şarj aletini kaldıran tek firma Apple olmayacak. Çinli teknoloji firması Xioami, Mi 11 ismi ile çıkış yapacak olan yeni telefonunun kutusunda şarj aleti bulunmayacağını açıkladı. Xioami Mi 11 de şarj aleti bulunmayacak olması birçok kullanıcıyı şaşkınlığa uğrattı. Ayrıca, Apple’ın yaptığı her hamlenin diğer markalar tarafından kopyalandığı gibi yorumlarında yapılmasına sebep oldu. Bu yorumların yapılmasındaki tek etken Xiaomi’nin tutumu değil. Samsung’da telefon kutu içeriklerinde şarj aleti bulunmayacağını kullanıcılarına duyurmuştu. Böylelikle şarj aleti çıkmayan telefonlar kervanı her geçen gün daha da genişler bir hale geldi.

Xioami Şarj Aletini Kaldırıyor

Xioami Mi 11 Özellikleri

Xioami Mi 11 her ne kadar şarj aletini kutusunda barındırmıyor olsa da şimdiden piyasayı oldukça sallayacak gibi duruyor. Snapdragon 888 işlemciden gücünü alan telefonun en önemli özelliklerinden bir tanesi de 120 Hz ekran desteğine sahip bir model olması olarak değerlendirilebilir. Ayrıca yine ekran tarafında Samsung 2K AMOLED ekran tercihinin yapıldığını görmekteyiz.

Xioami Mi 11 özellikleri kamera açısından değerlendirdiğimizde de oldukça güçlü olarak karşımıza çıkmakta. 108 Megapiksel ana kameraya sahip olan telefonda, 5 MP’lik makro lenste yer alıyor. Makro lens sayesinde mükemmel bir yakım çekim deneyimine erişmeniz mümkün. Ayrıca telefonun 55 W hızlı şarj desteği de bulunuyor. Bu sayede şarj süresi ciddi anlamda kısaltılmış. Telefonun lansmanın 29 Aralık tarihinde yapılması bekleniyor.

Henüz üretici şirket Xioami tarafından resmi bir açıklama yapılmış olmasa da bazı iddialara göre 2021 yılı içerisinde Xioami tarafından satışa sunulacak olan telefonların hiçbirisinin kutusunda şarj aleti yer almayacak. Bu hamleye diğer telefon üreticilerinin nasıl bir tepki vereceği de oldukça merak edilmekte olan bir konu.