Xiaomi-The-Mi-Panoramic-Camera-1 (1)
Xiaomi-The-Mi-Panoramic-Camera-1 (1)

Xiaomi The Mi Panoramic Camera Fiyatı ve Tüm Özellikleri

Son zamanlarda akıllı telefon sektöründe en fazla adı geçen markaların başında yer alan Xiaomi, sadece Çin’de değil Avrupa pazarında da kendini sevdirmeyi başardı. Özellikle çerçevesiz ekranlı modeliyle birlikte tam anlamıyla bir beğeni kazanan Xiaomi’nin orta ve amiral gemi cihazları tam olarak benimsenmeye başladı. Elbette bu durumda fiyat rekabeti de söz konusu oluyor.

Akıllı telefonlarla pazara giriş yapan markanın şimdi de diğer ürünleri gündemde konuşulmaya başladı. En son Xiaomi The Mi Panoramic Camera serisini duyurdu. 360 derecelik çekim yapabilen kameraların sanal gerçeklik teknolojisinde yer alabilecek kameranın tüm özellikleri ve farklı neler? İşte detaylar…

Xiaomi The Mi Panoramic Camera

Xiaomi The Mi Panoramic Camera’da Tasarım Detayları!

Yeni kamera mini tasarıma sahip olarak geliyor ve orta kısmında çok büyük bir lens yer alıyor. Kare şeklinde gelen kameranın çerçevesinde ise birçok bağlantı girişine yer verilmiş. Bunun yanı sıra siyah renk seçeneğiyle birlikte gelecek olan kameranın tasarımında dikkat çeken başka bir detay ise söz konusu değil.

Xiaomi The Mi Panoramic Camera 2 e1491512417248

Xiaomi The Mi Panoramic Camera’nın Teknik Detayları!

Tam olarak 360 derecelik çekim yapabilen kameranın bu işlevi gerçekleştirmesi adına 16MP’lik ikili objektife yer verilmiş. İki objektifinde lensleri balık gözlü teknolojisiyle geliyor. Açık konuşmak gerekirse 190 derece görüş açısı olmasına rağmen iki adet olması ve balık gözlü olmasıyla birlikte 16MP objektifler bu şekilde 360 derecelik çekim yapabiliyor. İki objektif uyumlu çalıştığı zaman 360 derecelik görüntü performansı çok yüksek olabiliyor.

Elbette lens tercihinde piyasada en iyi olan Sony’den alındığını belirtelim. Sony IMX206 görüntü algılayıcılarıda kamerada yer almakta. Çok başarılı bir görüntü yakalama sistemi bulunan kamerada ayrıca Ambarella A12 işlemcileri kullanılıyor. Bunun yanı sıra görüntü işlemeye baktığımızda 7K değerinde görüntüler oluşturabilmekte.

Xiaomi The Mi Panoramic Camera Dayanıklılığı Nasıl?

Kameranın tasarımını ve özellikleri anlattık. Aslında bir kameradan ziyada aksiyon kamerası olacağını belirtelim. Elbette bu özellikler yetmiyor. Asıl önemli olan dayanıklılığı oluyor. IP67 sertifikasıyla suya ve toza dayanıklı gelirken, tam anlamıyla suya dayanıklı değil. Bu bakımdan 1 metrelik suyun dibinde belli bir süre sonra su geçireceğini belirtelim. Toza dayanıklılık konusunda ise maksimum koruma sağladığı bir gerçek. 360 derecelik kameraları elimize aldığımızda koruma derecesi yeterli bulunabilir. Pil konusunda ise tatmin edici bir seviyede olduğunu söyleyebiliriz. 1600mAh batarya kapasitesiyle yeterli çekim yapabiliyor.

Xiaomi The Mi Panoramic Camera 1

Xiaomi The Mi Panoramic Camera Fiyatı Çıkış Tarihi Nedir?

Yeni kameranın satışa dair birçok haber daha önceden de gelmişti. Ancak 250 dolar fiyatıyla satışa çıktığı ve kameraların yalnızca Çin‘de satın alınabildiğini belirtelim. Avrupa pazarında satışın yapılmadığı açıklanırken, markanın ilerleyen zamanda karar değişikliği yapılıp yapılmayacağı ise bilinmiyor.