Xiaomi, parmak izi okuyuculu kimlik doğrulaması yapabilen fare tanıtıldı!

Son zamanlarda gündemi meşgul eden Xiaomi’nin Mi Mix 2S ve Mi 7 modeli hakkında haberler daha soğumadan şirketin yeni bir ürünü hakkında ilginç bir detay ortaya çıktı. Xiaomi bu sefer “parmak izi sensörlü” faresiyle tüm dikkatleri çekmeyi başardı.

Xiaomi’nin alt şirketi tarafınca geliştirilen fare iki farklı renk seçeneğiyle görücüye çıkıyor. Beyaz ve siyah renk seçeneği bulunan fare hem sağ hem sol el ile kullanıma uygun olarak kutusundan çıkacak. Bağlantı türü olarak kablolu bağlantıyı destekleyen fare üzerinde dikkat çeken konu ise parmak izi sensörü oluyor. Tekerleğin üst kısmında yer alan parmak izi okuyucusu kullanıcıların parmak izini çok kısa bir sürede okuyabiliyor.

 

Fare’deki parmak izi okuyucusu neye yarıyor?

Açıklanan bilgilere göre kullanıcılar sistemde bulunan dosyaları parmak izi okutarak kilitleyebilecek. Bu bakımdan güvenliği arttıran bu özellik ayrıca bankacılık işlemlerinde de kullanılacak. Banka işlemlerinde şifreyle giriş yerine parmak izi okutarak giriş yapabileceksiniz. Ek olarak e-posta sistemlerinde de çalışacağı ifade ediliyor.

Fiyatı 31 dolar olan fare 15 Nisan 2018‘de satışa çıkacak. Açıklamalara göre yakın bir zamanda ülkemizde de satışa çıkması bekleniyor.