Xiaomi Mi Notebook Air 1 1

Xiaomi Mi Notebook Air Özellikleri ve Çıkış Tarihi

MacBook serilerine rakip olarak gösterilen yeni bir bilgisayar sınıfı daha geliyor. Xiaomi Mi Notebook Air olarak adlandırılan yeni bilgisayar için ilk özelliklerde ortaya çıkmış durumda. Peki Xiaomi Mi Notebook Air serisinde nasıl sistemlere yer verilecek? İşte detaylar.

Xiaomi yavaş yavaş Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olarak değerlendirilmeye başladı. Son olarak çerçevesiz ekranlarıyla gelen yeni akıllı telefonlarıyla iPhone serisini yakalamaya başlayan Xiaomi, şimdi ise bilgisayar alanında MacBook serilerine rakip olmaya hazırlanıyor. Son olarak Xiaomi Mi Notebook Air modeliyle bu alanda kendisini göstereceği öğrenilen markanın yeni seri bilgisayarları için bazı bilgilerde ortaya çıkmaya başladı. İlk iddialara göre oldukça başarılı bir bilgisayar serisinin gelecek. Hemen Xiaomi Mi Notebook Air için konuşulan özelliklere bakalım.

Xiaomi Mi Notebook Air

Xiaomi Mi Notebook Air İlk Özellikleri

İlk olarak Xiaomi Mi Notebook Air serisinde yeni seri işlemcilerin kullanılacağını belirtelim. 7.nesil Intel serisi işlemcilerle beraber gelecek olan Xiaomi Mi Notebook Air içerisinde i5-7200U işlemcilerin bulunacağı ortaya çıktı. Yeni seri işlemcilerin i5 modelinin yanında i7 modelinin de kullanılıp kullanılmayacağı konusunda ise bir bilgi verilmiş değil. Sadece paylaşılan özellikler listesinde i5 modelini görüyoruz. RAM bellek kısmında ise 8 GB RAM bellek kullanımı yapıldığı görülüyor.

DDR4 RAM bellekle beraber gelecek olan Xiaomi Mi Notebook Air serisinin, hafıza kısmında da SSD tercihinin yapıldığı görülüyor. 256 GB SSD kullanımı yapan ve muhtemelen 512 GB seviyesine kadar SSD miktarını arttıracak olan Xiaomi Mi Notebook Air, en büyük değişikliği ise ekran kartı kısmında yapmış durumda.

Xiaomi Mi Notebook Air serisinin içerisinde Nvidia GeForce MX150 ekran kartı kullanımı yapılmakta. İddialara göre bu ekran kartı gelecek olursa, Xiaomi Mi Notebook Air modeli de yeni seriye geçmiş olacak. Kısa süre önce tanıtılan yeni ekran kartının ise günlük kullanım ve Office sistemleri için en az 3 kat daha iyi bir performans ortaya koyacağı belirtiliyor. Xiaomi Mi Notebook Air modelinin tüm bu özelliklerinin ne zaman tanıtılacağı bilinmiyor fakat yeni bilgisayarın en fazla 805 dolar olacağı belirtiliyor.