Mi 8 Explorer Edition 1

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition Çin’den başka ülkelerde satışa çıkabilir!

Xiaomi Mi 8 ile beraber tanıtımı yapılan Mi 8 Explorer Edition modeli Çin’de satışa çıktı ancak global pazarda yerini henüz almadı. Nihayet cihazın Çin dışına çıkacağı hakkında haberler geldi.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Xiaomi Mi 8 ve Mi 8 SE ile beraber daha üst bir donanıma sahip olan Mi 8 Explorer Edition’u sizlere aktarmıştık. Arka kısmın transparan tasarlanan akıllı telefon, kullanıcıların oldukça beğenisini kazandı. Ancak Çin dışındaki hiçbir ülkede satışı yapılmadı. Görünen o ki bu durum değişiyor.

Gelişmiş yüz tanıma sistemi

Kod adı “ursa_global” ve ismi “MI8ExplorerGlobal” şeklinde olan yeni bir cihaz görüldü. Bu tanımlamalardan da anlaşıldığı üzere Mi 8 Explorer Edition için global versiyon hazırlığı başlamış gibi. Cihazın ilk tanıtıldığı tarihten bu yana 6 ay geçti ancak Mi 8 Explorer Edition’ı beğenip hala satın almak için merakla bekleyen kullanıcılar bulunuyor olabilir.

Mi 8 ile karşılaştırmak gerekirse, Mi 8 Explorer Edition modelindeki transparan arka kapak dışında ekrandan parmak izi sensörü ve Apple’ın Face ID teknolojisine benzer 3D yüz tanıma özellikleri farklılıklar olarak söylenebilir. Cihazın global pazar için ne zaman tanıtılacağına dair bir bilgi şu an için bulunmuyor. Bu ay içerisinde düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’nde görmemiz şaşırtıcı olmayacaktır.