xiaomi mi 6 0 1

Xiaomi, Mi 6’nın kulaklık girişi için açıklamada bulundu

Xiaomi’nin çok uzun zamandır beklenen yeni model amiral gemisi olan Mi 6 kısa süre önce tanıtıldı. Ancak cihazda yer alan 3.5mm kulaklık girişi hakkında bazı kafa karıştırıcı sorular gündeme oturdu. İşte detaylar…

Xiaomi Mi 6, aslında Galaxy S8 veya LG G6 gibi ekran gövde oranı çok fazla iyi olmamasına rağmen gözle görülebilir bir geliştirmenin olduğu söylenebilir. Ayrıca beraberinde gelen yenilikler cihazı biraz öne atacak durumda. Cihazda yer alan Snapdragon 835 ile birlikte amiral gemi cihazı ayrıca bazı yeni eklemelere sahip olurken, 3.5mm kulaklık girişini ortadan kaldırmış durumda.

Markanın Mi 6 modelinde 3.5mm kulaklık girişini kaldırması elbette yakından tanımış olduğumuz iPhone 7 modellerinin yolundan gittiğini gösteriyor. Bir yandan ise artık son üretilen modellerin bu yolu takip edeceği ve uzun bir süreden sonra tam anlamıyla hayatımızdan kalkacağını da işaret etmekte.

xiaomi mi 6

3.5mm kulaklık girişinin kaldırılması ve yerini Type-C USB bağlantısını kullanıcılara sunmasından hemen sonra kullanıcıların gündemde bir karışıklık oluşturması üzerine markadan çok geçmeden bir açıklama geldiği ortaya çıktı.

Markanın resmi açıklaması ise şöyle: “ Telefonlarda birçok parça yer alıyor. Kulaklık girişini kaldırmak cihazlardaki alanı genişlettiğinden yeniliklere kapı açıyor” şeklinde açıklamalarda bulunan Xiaomi, sadece portun kaldırıldığını belirtti. Tıpkı iPhone’a benzer bir sistem olan Type-C USB portu aracılığıyla kullanıcılar eskiden olduğu gibi müzik dinleyebilecekler.

Elbette bu girşinin kaldırılması su geçirmezlik veya suya karşı dayanıklılık olayına bir nevi destek sunuyor. Bir diğer yandan ise kullanıcılar aynı anda ek bir aksesuar olmadıkça veri transferi, şarj ve müzik dinleme olayını aynı anda yapamayacaklar.