Xiaomi Mi 5Xe Bagli Android Bir Cihazda Calisiyor1

Xiaomi, Mi 5X’e Bağlı Android Bir Cihazda Çalışıyor

Xiaomi hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. En azından cihaz hakkında sızdırılmış bir resim var ve bu resime göre Android One akıllı bir telefon üzerinde Google çalışmalarını sergiliyor olabilir. Aslında sızıntılara göre bu cihazın Android One aygıtı olduğu ve yazılımın ise Google tarafından tasarlandığı anlaşılıyor. Google Fotoğraflarda çift kamera ve sınırsız saklama alanı gibi 5.5 inç’lik bir HD ekrana sahip gibi duruyor. Android sektörümde böyle bir cihaz sıra dışı dururken, ekonomik kalıbına uymayacağı kesin.

Xiaomi, Google ile daha önce ABD’de satışa sunulan Mi Box Android TV set üstü kutusunda ve diğer birçok projelerde ortak olarak çalıştı. Bu bakımdan Android One akıllı telefonu Amerika’da satışa sunulabilir. Fakat diğer gelişen pazarlarda da satışa çıkabilir. Xiaomi’nin hazırda olan büyük bir güven noktası var buda Hindistan oluyor. Yeni akıllı telefon muhtemelen Çin’de piyasaya sunulmayacak. Fakat Xiaomi için oldukça ilginç. Çünkü anavatanı olan Çin’de mevcut olmaması biraz şaşırtıcı. Fakat Google’ın hizmetleri Çin’de engellendiği için Android One cihazını orda satışa sürmek pek mantıklı olmayacaktır.

Rapora göre, Android One akıllı telefon yalnızca geçtiğimiz ay açıklanan Xiaomi’den Mi 5X’e dayanıyor. Mi 5X, 4GB RAM, 32GB depolama alanı ve cihaza güç sağlayan 3080mAh batarya ile beraber Qualcomm Snapdragon 625 işlemcisiyle güçlendirilmiş şekilde geliyor. 5.5 inç bir ekran ve çift 12MP kamera ile metal cama sahip. Sizlerinde gördüğü sızıntı fotoğrafta yer alan özellikler Mi 5X’e çok yakın. Bu bakımdan Xiaomi’nin Android 5X cihazını yapmak için Android’i tokatlamak mümkün. Xiaomi ve Google’ın bu cihazı ilk çıkaracağı ve fiyatı ne olacağı henüz belli değil.

Xiaomi Mi 5Xe Bağlı Android Bir Cihazda Çalışıyor