parmak izi
parmak izi

Xiaomi CEO’su Parmak İzi Sensörünü Tanıttı

Xiaomi CEO’su tarafından rakiplerinden 15 kat daha geniş bölüme sahip olan parmak izi sensörünün açıklamasını gerçekleştirdi. Şirket, ekranın neredeyse tümünü kaplayan bir parmak okuyucu sensörü teknolojisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Farklı olan bu teknoloji Xiaomi Mi 9‘da olabilir.Parmak okuyucusuna sahip akıllı telefonlar ekrana gömülü parmak okuyucuları başlarda kullanıcılar tarafından tutulmamıştı. Yavaş olmaları, bazen parmak izini okumamaları ve sadece bir alanda kullanmalarından dolayı çok fazla sevilmemişti. Bu durum şirket tarafından değişme sürecinde olabilir.

"<yoastmark

Çin’in sosyal medya sitesi tarafından Weibo’da yayınlanan şirketin başkanı Lin Bin, firmanın yeni parmak okuyucusu olan demo telefonun videosu yayınlandı. Videoda görünene göre parmak okuyucu tek bir dokunmayla parmak izinin kaydını yaparken, aşağı yukarı bütün ekrana parmak sensörü kayıt alanı bulunarak kullanımı oluyor. Bu durum önemli bir gelişme ve birçok kullanıcının dikkatini çekecektir.

Lin Bin, tarayıcı alanın 15 katı bir büyüklükte bir sensör alanı 50 mm x 25 mm boyutunda olduğunu belirtti. Paylaşılan videoda demode kullanılan telefonun hangi telefonda yer alacağı konusunda henüz bilgi yoktur.