Discord Xbox

Xbox ve Discord iş birliği yaptığını duyurdu

Microsoft, Xbox oyuncularının Discord üzerinden arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kurabilmesi amacıyla iş birliği yapıldığını duyurdu. Bu iş birliği sayesinde Xbox oyuncuları Discord hesapları üzerinden arkadaşlarını hangi oyunda olduklarını gösterebilecek ve birlikte oynayabilme şansına sahip olacaklar.

Microsoft, Xbox ve Discord arasında oyuncuların oldukça beğeneceği bir iş birliğinin sağlandığını duyurdu. Birçok oyuncunun PC ve oyun konsolu arasında geçiş yaptığının farkında olduklarını belirten Microsoft, iş birliği sayesinde oyuncuların hangi oyunu oynadığını ve platformu kullandığını arkadaşlarıyla paylaşabilme imkanına sahip olacaklarını söyledi. Xbox ve PC arasında geçiş yapan oyuncuların tek yapması gereken şey oyun kosolunu Discord hesabına bağlamak.

Yeni özelliğin oyuncular arasındaki iletişimi güçlendireceğine, arkadaşıyla oynayan oyuncu sayısının artmasını sağlayacağına ve topluluğun büyümesine katkı sağlayacağına inanılıyor. Şimdilik yalnızca deneme amacıyla kullanıma sunulan özelliğin yakın bir tarihte tüm oyuncuların kullanımına sunulacağı duyuruldu.