XBOX Project Scorpio

XBOX Project Scorpio Tanıtıldı. Tüm Özellikleri ve Çıkış Tarihi

Oyun konsolu alanında yeni nesil olarak adlandırılan ve merakla beklenen XBOX Project Scorpio konsollar sonunda tanıtıldı. E3 2017 fuarı kapsamında tanıtılan yeni seri oyun konsollarının özellikleri neler? XBOX Project Scorpio için tüm detaylar.

Microsoft ve Sony’nin en büyük çekişmeyi yaşadığı alan olan oyun sektöründe son dönemde Sony’nin biraz daha öne geçmeye başladığını gördük. Özellikle PS4 sonrasında bir hayli öne çıkan markanın, bu yükselişine karşın ise Microsoft karşı adımlar atmaya hazırlandığını belirtmişti. XBOX konsollarını yenileyerek cevap verecek olan Microsoft’un beklenen hamlesi ise XBOX Project Scorpio konsolları olmuştu.

Şimdiye kadarki en başarılı oyun konsolu olarak gösterilen yeni seri XBOX Project Scorpio konsollarının E3 2017 fuarında beklenen tanıtımı da gerçekleştirildi. Özellikle 4K konusunda oldukça iddialı bir performans sunacağının üzerinde durulan yeni nesil oyun konsolu XBOX Project Scorpio’nun özellikleri neler? İlk dikkat çeken detaylar nasıl? Bakalım.

https://youtu.be/g-gp-Voq6MQ

XBOX Project Scorpio Özellikleri

Yeni seri oyun konsollarının en başarılı olan yönlerinden birisi 4K desteği olacak. Microsoft bu konuda XBOX Project Scorpio konsollarının 60 fps değerinde 4K oyunlara izin verecek bir sisteme sahip olacağı belirtiliyor. XBOX Project Scorpio serisi için sunulan işlemci kısmında 1.17 GHz değerinde çalışan bir serinin kullanıldığı görülüyor. Tüm bunların dışında 6 teraflop değerinde grafik sürücüleriyle başarılı bir 4K deneyimi sunacak olan konsolların, 12 GB GDDR5 RAM bellek miktarına sahip olacağı da açıklandı.

XBOX Project Scorpio serisinin genel olarak One serisine göre ise en az %40 daha yüksek performans sunacağını da belirtelim. Eski oyunlara da uyum sistemi içerisine dahil edilecek olan XBOX Project Scorpio konsollarının 7 Kasım tarihinde satışa çıkacağı da belirtildi. Muhtemelen serinin amiral gemisi oyunu ise Forza 7 serisi olacak. Fiyat konusunda da 500 dolar gibi başlangıç rakamlarının konuşulduğu XBOX Project Scorpio için net bir fiyatın ise henüz açıklanmadığını da ekleyelim.