Xbox One X 1

Xbox One X, ilk haftasında PS4 Pro’yu geride bıraktı

Xbox One X satışa sunuldu ve ilk haftasında en büyük rakibi olarak görülen PS4 Pro’yu geride bırakmayı başardı. Detaylar haberimizde.

Microsoft’un güçlü oyun konsolu Xbox One X, satışa sunulduğu ilk haftada şirketin yüzünü güldürdü. Elde edilen ilk bilgilere göre Birleşik Krallık’ta bir hafta içerisinde 80.000 adet Xbox One X satışı gerçekleşti. Sony’nin en yeni konsolu PS4 Pro’dan ilk haftada 50.000 adet satılmıştı. Ayrıca, bu satış sayısına PS4 Pro’nun ulaşması 4 haftayı bulmuştu.

Xbox One X’in kıyaslandığı bir diğer oyun konsolu olan Nintendo Switch ise satışa sunulduğu ilk haftada (Mart ayında) Xbox One X ile yaklaşık olarak aynı satış sayısına ulaşmıştı.

xbox one x vs ps4 pro

Elde edilen satış verilerinden konsolların ne kadar ilgi gördüğünü tahmin edebilmek mümkün, ancak baz alınan satış bölgesindeki stok durumu da göz önünde bulundurulmalı. Xbox One X’in ve PS4 Pro’nun satışa sunulduğu ilk haftalarda stok sorunu yaşadığına dair bir bilgi yok. Öte yandan bugün bile aynı sorunla boğuşan Nintendo Switch, satışa sunulduğu ilk haftada da stok problemi yaşamıştı. Yani Microsoft’un konsolunun Nintendo Switch’e yetiştiğini söylemek pek doğru olmazdı.

En çok satan Xbox One X oyunları

İlk haftada en çok satan oyunlar arasında Call of Duty WW2, Assassin’s Creed Origins, FIFA 18, Forza 7 ve Forza Horizon 3 bulunuyor. Xbox One’dan yüzde 30 daha hızlı CPU’ya  ve 4.6 kat daha güçlü GPU’ya sahip olan konsol, tüm bu oyunları daha yüksek kalitelerde deneyimleme fırsatı sunuyor.