Xbox One X

Xbox One X için Yeni Açıklamalar Geldi

Microsoft, merakla beklenen üst seviye oyun konsollarını tanıttı. Teknoloji devi tarafından E3 2017 fuarında tanıtılan Xbox One X konsollarının tanıtılmasıyla beraber, beklenen birçok yeni konsol teknolojisi de ortaya çıkmış oldu. Merakla beklenen yeni seri oyun konsollarının şimdi ise çıkışı hakkında yeni detayların paylaşıldığı bilgisi verildi. İşte ilk açıklamalar.

Xbox One X, her yönüyle üst düzey bir oyun konsolu olarak dikkat çekecek. Sadece tanıtımında gösterilen özellikleri bile dikkat çeken Xbox One X, 12 GB DDR5 RAM bellek, 6 teraflop değeriyle beraber yeni grafik kartları, 8 çekirdek işlemciler gibi başarı toplayan özellikleri ile gelen konsolların en ilgi çeken yanı ise fiyatları olmuştu.

Fiyat konusunda 500 dolar gibi bir rakamın duyurulmasıyla beraber Microsoft kendi gelirlerinde de vazgeçeceğini, en azından doğrudan konsollardan kazanç elde etme yerine oyunlardan kazanç elde edeceği bile açıklanmıştı. Fiyat açıklaması ve üst düzey özelliklerden sonra şimdi ise yeni seri oyun konsollarının ön siparişleri hakkında bilgiler ortaya çıkmış durumda.

Xbox One X Ön Siparişleri Ne Zaman Başlayacak?

Aslında konsolların şimdiden ön siparişe çıkacağı belirtiliyordu. Fakat Microsoft’un yetkili isimlerden biri olan Penello tarafından yapılan açıklamada bu beklenti boşa çıkmış oldu. Yapılan açıklamada ünlü isim “Çıkış tarihine oldukça uzun bir süre var. Bu yüzden E3 2017’de öncelikle konsolun gücünü ve çıkışında sahip olacağı oyunlara odaklanmayı seçtik. Ön sipariş dönemi ise çıkış tarihine yakın bir zamanda başlayacak. Bu sayede ön sipariş vermek isteyen kişilere konsolun yapabileceklerini çok daha rahat gösterme şansı bulacağız.” İfadelerini kullandı.

Xbox One X

Böylelikle konsolların çıkışının 7 Kasım 2017 tarihi olmasına vurgu yapılarak, henüz çıkışa çok zaman olduğu da belirtilmiş oldu. Bu açıklamayla beraber Xbox One X konsollarının ön siparişleri için bir süre daha beklemek gerektiği de kesinleşmiş oldu. Muhtemelen teknoloji devi çıkış yapmadan 1 hafta öncesinde ön siparişleri açacak gibi gözüküyor. Resmi açıklamanın ne zaman geleceği de merak konusu.