Xbox One

Xbox One’a Alexa ve Google Asistan ekleniyor

Microsoft, Cortana kullanımının Kinect’ten ötürü dibe vurmasıyla Xbox One‘a Alexa ve Google Asistan‘ı eklemek üzere çalışmalara başladı. Dijital asistanların ne gibi marifetlere sahip olacağı henüz belli değil.


Microsoft, Xbox One’a Alexa ve Google Asistan desteği eklemek üzere çalışmalara başladı. Windows’un dijital asistanı Cortana’yı kullanan oyun konsolu, Kinect üretiminin durdurulmasının ardından dijital asistanın birçok fonksiyonunu kullanamaz hale gelmiş, oyun konsolunu ses komutlarıyla yönetmeyi tercih eden kullanıcılar tam anlamıyla yapay zekalı asistandan mahrum kalmıştı. Şimdi ise Cortana’nın yokluğunun Alexa ve Google Asistan ile doldurulması amaçlanıyor.

Henüz oyun konsolundaki dijital asistanların ne gibi becerilere sahip olacağı hakkında bir bilgi yok, ancak Xbox platformunda ses komutlarıyla yönetilebilecek birçok içerik yer alıyor. “Filmi oynat” veya “Menüye dön” gibi komutların kullanılabileceği konusunda hiç şüphe yok.

Xbox One

Microsoft’un yaklaşan E3 etkinliğinde yeni dijital asistanlarla ilgili bazı bilgiler paylaşabileceği de tahmin ediliyor. Bekleyip göreceğiz.

Kaynak