Xbox 360

Xbox 360 Oyunları Bilgisayarlarda Oynanacak

E3 2017 fuarında oyun haberlerine ek olarak gelen yeni teknoloji haberleri, bir anda gündem olmayı başardı. Son olarak Xbox 360 konsollarında yer alan oyunları, bilgisayar serilerine getirecek olan yeni bir sistem duyuruldu. İşte detaylar.

E3 2017, Microsoft için müthiş bir etkinlik olarak tanımlandı. Birçok yeni oyunun Xbox X adı verilen yeni konsollarda denendiği ve Forza 7 gibi bir oyunun duyurulduğu etkinlikte haliyle en çok dikkat çeken firmalardan birisi de Microsoft oldu. Yayınlanan tüm oyunlar bir yana dursun yeni seri konsollarıyla ilgi odağı haline gelen markanın, sunduğu tek yenilik de bu olmadı.

Bunun dışında birçok yeni sistemde sunuldu. Microsoft’un ilgi gören projelerinden birisi de geriye uyumluluk projesi oldu. Daha öncede sıkça adını duyduğumuz geriye uyumluluk projesi kapsamında bu kez Xbox 360 konsollarının oyunlarının bilgisayar serilerine dahil edileceği belirtildi. Artık kullanıcılar bu konsola özel olarak sunulmuş olan oyunları bilgisayarlarından da oynayabilecek.

Xbox 360

Xbox 360 Geriye Uyumluluk Projesi

Açıklama doğrudan Xbox başkanı olan Phil Spencer tarafından geldi. E3 2017 konferansı kapsamında açıklamalar yapan ünlü isim, açıklamalarında; “İnsanlar oyun oynamak istiyor. Yüzlerce oyunun bulunduğu Xbox 360, özellikle zor kodları olan bir PowerPC yongasıdır. Xbox One’ı PC’lere taşımak çok kolay olsa da Xbox 360’ın bu konuda daha çok sıkıntı çıkardığını söylemek gerekiyor. Xbox 360 oyunlarını PC’de çalıştırmak istiyoruz ve bunun için önümüzde yapmamız gereken çok fazla iş var.” ifadelerini kullandı.

Şimdiden Xbox 360 oyunlarını bilgisayar sistemlerine dahil etmek üzerine çalışmalar yapan Microsoft’un bir yandan da Xbox Game Pass sistemini bilgisayarlara getirmek için çalışmalara başlayacağı belirtiliyor. Fakat şu an bu sistemin gelip gelmeyeceği konusunda karar verilmiş olsa da net bir çalışma yapılmış değil.

Phil Spencer tarafından yapılan açıklamada da bu konu üzerine yoğunlaştıkları, fakat ekibin hala konu üzerinde kararsız kaldığı belirtildi. Uyum sisteminin ilk aşamasında hangi oyunları göreceğimiz konusunda da şu an çok sınırlı bilgiler bulunuyor. Microsoft’un daha fazla açıklama yapmasını beklemek gerekiyor.