Windows XPnin manzara duvar kagidi artik olu bir tarla

Windows XP’nin manzara duvar kağıdı artık ölü bir tarla!

Eskiler çok iyi bilir. Microsoft XP kullanıcılarının hatırladığı ve yaklaşık olarak 1 milyar bilgisayarda kullanılan bilindik manzara duvar kağıdının son hali büyük tepkiye neden oldu. İşte detaylar!

Charles O’Rear tarafınca 1988 yılında çekilmiş olan fotoğraf, dijital ortamda en fazla görüntülenen ve beğenilen bir fotoğraf ünvanına sahipti. Bill Gates daha sonra fotoğrafı satın almış ve bu fotoğrafı Microsoft’un en bilindik işletim sistemi olan Windows XP ile tam 1 milyar bilgisayara duvar kağıdı olarak sunmuştu. Şimdi bile Bill Gates‘in bu fotoğrafa ne kadar ödediği bilinmiyor olsa bile ABD’nin Kaliforniya eyaletinde Sonoma County‘e yer alan bu manzaranın son hali çok büyük üzüntü ve hayal kırıklığına neden oldu.

Sosyal Medyada Tepki Büyük!

Windows XP bilgisayarlarında gördüğümüz manzara duvar kağıdının gerçekteki hali bakımsız bir tarlaya dönüşmüş. Manzaranın yeni halini görenler internet ortamında sessiz kalmadı ve çok büyük bir tepki ortaya çıktı. Bu bölgenin neden koruma altına alınmadığı ve ilgilenilmediği tepkileri boy gösterdi. İnternet ortamındaki kullanıcıların çoğu duygu ve hüznünü paylaşırken, bir twitter kullanıcısı ” Böyle bir manzaranın, böyle bir anının bakımsız bir hale getirilmesi ve son halinin görülmesi ciddin bize utanç, üzüntü, ve hayal kırıklığı yaşattı” sözleriyle herşeyi ortaya serdi.

Windows XPnin manzara duvar kağıdı artık ölü bir tarla

Bakalım büyük kişiler bu manzaranın geçmişti yer olan anısı için bir el atıp bakıma ve eski haline gelmesi için ne gibi çalışmalar yapacaklar? Şuan net bir bilgi yok.