Windows Phone

Windows Phone Serisi Artık Son Buluyor

Akıllı telefonlarda 3.büyük işletim sistemi olsa da bir türlü başarı elde edemeyen işletim sistemi olarak gösterilen Windows Phone işletim sistemi için artık sona gelindiği belirtiliyor. Yeni raporlara göre Windows Phone işletim sisteminin desteği son bulacak. İşte detaylar.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla beraber akıllı telefonların ortaya çıkardığı mobil işletim sistemi kavramı da yaygınlaşmaya başladı. Bu alanda ilk yazılımlar arasında gösterilen Android ve iOS yazılımları belli başlı oranda başarı elde edip sektöre yerleşmeyi başarmıştı. Her iki işletim sistemiyle beraber gelen bir diğer seri olan Windows Phone işletim sistemi ise bir türlü beklenen başarıyı yakalayamadı.

Yayınlandığı andan itibaren sürekli olarak Windows bilgisayar serileri gibi güncellemeler alsa da aldığı güncellemelerde Windows Phone işletim sisteminin yükselişini sağlayamadı. Yayınlanan yeni güncellemelerde çözüm olamadı ve güncellemeler sadece %2’lik bir kullanıcı rakamı elde edilmesini sağlamıştı. %2’lik bir kullanım oranına sahip olması mobil işletim sisteminin adeta çöküşe girmesine neden oldu.

Yeni akıllı telefon modellerinde de tercih edilmeyen Windows Phone işletim sisteminin tüm bunlara rağmen desteğinin devam edeceği konuşulmuştu. Hatta Windows yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Windows Phone işletim sisteminin başarı elde edeceğine inandıkları yönünde ifadeler kullanılmıştı. Çok kısa bir süre önce yayınlanan bu haberden de bahsetmiştik. Şimdi ise beklenmedik bir gelişme yaşandı.

Windows Phone Gelecek Planlarında Yer Almıyor

Windows Phone için yeni açıklamaların gelmesinden sonra mobil işletim sisteminin bundan sonraki aşamada desteğinin kesileceği yönünde haberler gelmeye başladı. Aslında çok daha önceden işletim sisteminin desteğinin kesileceği düşünülüyordu. Fakat somut bir kanıt sunulmamıştı. Şimdi ise sonunda somut bir kanıt ortaya çıktı.

Windows Phone

Microsoft tarafından SEC belgesi olarak yayınlanan ve her dönem yapılacak olan yatırımları gösteren belgede bu sene Windows Phone işletim sisteminin yer almadığı görülüyor. Üstelik Windows Phone için yapılan çalışmalardan hiçbirinin de bu belgede yer almadığı görülmekte. Sadece Windows işletim sistemi ve bu işletim sisteminin türevlerinin yer aldığı belgede Windows Phone desteği artık yer almıyor.

Windows Phone Artık Veda Edecek

Bu kararın alınmasının hemen ardından Windows Phone işletim sisteminin resmi olarak da desteğinin bittiğinin açıklanması bekleniyor. Bir süredir desteği kesileceği konuşulsa da resmi açıklamalarda sürekli bunun aksine demeçler veren yetkililerin konu hakkında ne zaman resmi açıklama yapacakları ise merak konusu olarak kaldı.

Çok kısa bir süre önce Windows Phone için umutlu olduklarını belirtseler de şimdi böyle bir kararın ortaya çıkması da dikkat çeken başka bir nokta. Konu hakkında yapılacak olan açıklamalarda hangi ifadelerin kullanılacağı ve Windows Phone’un tamamen desteğinin kesilip kesilmeyeceği ise açıklamalarla beraber netlik kazanacak.