Windows Otomatik Guncellestirmeyi gecici olarak kapatin

Windows Otomatik Güncelleştirme’yi geçici olarak kapatın

Windows ve Office kullanıcıları mavi ekran hatasıyla karşılaşmak istemiyorsanız Otomatik Güncelleme işlemini devre dışı bırakın.

Güvenlikle sonuçlanmayan Office güncellemelerinin bir parçası olarak, bir hafta içerisinde beklenen güvenlik yamalarının büyük bir dozu ve KB 4041686 Win7 Önizleme‘de bilinen bir hata artık, Otomatik Güncelleme ayarını yaptığınızdan emin olmanız için iyi bir zamandır, Sana kötü bir sürpriz yapalım.

Geçtiğimiz aylarda Microsoft’un hem Windows hem de Office yamaları tarafında bir sorun yaşamadık. Bilgisayarlarınız Windows Uptade sunucusuna eklenmiş ve yönetici hesabından Windows yamaları onaylanmışsa eğer, bilgisayarınızda mavi ekran hatalarını görmeniz an meselesi.

Bulunduğumuz ay zaten herkesin bildiği gibi, 2017-10 Windows 7 Önizlemesinin KB 4041686‘da, Clobbers SFC’nin tarayıp bulduğu bir retrograd hatası bulunuyor. Aylık düzenleme işlemi gelmeden Microsoft’un bu hatayı ne şekilde düzelteceği henüz belli değil.

Bunla beraber Ekim ayı güvenlik yamaların da yer alan bir hatayı düzeltmek adına Perşembe günü bir girişim yapıldı ancak başarısız olan Microsoft, gizli bir şekilde KB 4052233, 4052234 çekerek ve 4052235 ve KB listesinde, hata güncelleme geçmişini aniden sildi.

Bugün ise, Office adına birçok güvenlik dışı yama geliyor. Ancak sizin bu yamalara ihtiyacınız bile yok. Bundan sonraki hafta gelecek olan güvenlik düzeltmeleri ise gerekli. Daha önce birçok kez tartışmalara neden olduğu gibi hatalar düzeltilmeyene kadar Windows ve Office güncellemeleri devre dışı bırakılmadı.

Bilgisayarlarınız Windows Güncelleme sunucusuna ekliyse mavi ekran hatalarıyla yüzleşmeniz an meselası. Güncelleştirmelerin açık ve otomatiğe alındığını isterseniz kontrol edin.

Eğer Windows 7 ve Windows 8.1 kullanıyorsanız güncelleştirmeleri devre dışı bırakmak pek zor değil. Mutlaka bir dakikanızı ayırarak Otomatik Güncelleme’nin kapalı olduğuna bakın.