Windows Mobile 1

Windows Mobile’in Tarih Oluşu Netleşti!

İşletim sistemleri arasında yer alan ancak sınırlı kullanım nedeni ile piyasada rakipleri olan İOS ve Android karşında geride kalan Microsoft’un mobil işletim sistemi Windows Phone’un sonu geldi.

Markanın önemli isimlerinden biri olan Joe Belfiore, Microsoft’un akıllı telefon stratejisinin değiştirdiğini açıkladı.

Windows Phone bundan sonra piyasadan çekilecek mi?

 Windows Mobile’ın arayüz çalışmalarına getirdiği yeniliklerle ve aynı zamanda Metro arayüzünü ile birlikte Cortana’yı tasarlayan kişilerden biri olan Joe Belfiore, paylaştığı açıklama ile Windows Mobile işletim sisteminin sonunun geldiğini açıkladı.

Joe Belfiore açıklamasında şunlara yer verdi. “Windows Phone muazzam bir platformdu. Fakat geçiş döneminde bazı aksaklıklar yaşadık. Bu aksaklıklar 3. parti uygulamalarla ilgiliydi. Bunu aşmak için çaba gösterdi. Bazı uygulama geliştiricilerine yüksek miktarlarda ücretler ödedik. Bu ücretler uygulamalarını Windows Phone’a getirmeleri içindi. Fakat bazı şeyler için geç kalındığını fark ettiğimizde bu uygulamaları da pazara sürmedik”

Aynı zamanda Joe Belfiore; Microsoft’un artık akıllı telefon piyasasında Windows Mobile ile yer almayacağını da açıkladı.