Windows Hello logo 1

Windows 10’un yüz tanıma sistemi basit bir fotoğrafla kandırılabiliyor

Windows 10’un yüz tanıma sisteminin yalnızca bir fotoğrafla aşılabildiği kanıtlandı. Çok düşük çözünürlüklü fotoğraflar kullanılsa da Windows Hello, gerçek yüz ile fotoğraf arasındaki farkı anlayamıyor.

Windows 10’un yüz tanıma sistemi Windows Hello, Almanya’dan faaliyetlerini sürdüren SySS GmbH isimli şirket tarafından penetrasyon testine tabi tutuldu. Sistemlerin güvenliğini, çalışabilirliğini denetleyen ve açık yakalamaya odaklanan bu testte Windows Hello’nun kolay bir şekilde kandırılabildiği ortaya çıktı.

Güvenlik sisteminin basit fotoğraflarla kandırılabildiğini fark eden SySS GmbH araştırmacıları, lazer yazıcıdan çıkarılan 340 x 340 çözünürlüklü fotoğraflarla bile sistemi aşmayı başardıklarını paylaştı. Hello’nun enhanced anti-spoofing (geliştirilmiş aldatıcı önleme) özelliği aktif olduğunda bile kolayca kandırılabildiğini kaydeden araştırmacılar, özellik aktif olduğu sırada 480 x 480 çözünürlüklü fotoğraf kullanmanın yeterli olduğunu dile getirdi.

https://youtu.be/cayqU3WCOso

Microsoft bu ayın başında sistemdeki açıkları gidermek adına bir güncelleme yayımlamıştı. Görünüşe göre yüz tanıma sistemini geliştirmek şu anda Microsoft’un önceliklerinden birisi değil.