unnamed file 1

Windows Güncellemeleri Artık %35 Daha Küçük Olacak

Güncelleme paketleri artık daha düşük boyutlarda olacak. Creators Update sonrasında boyutlar düşecek. İşte detaylar!

Teknoloji her geçen gün değişirken, sürekli yeni güncellemelerin gelmesi normal karşılanmakta. Ancak güncelleme geldiği sırada internet kullanımı demek. Ülkemizde ise internet tam anlamıyla oturmuş değil. AKK tam bir baş belasıyken, sürekli güncel olmak oldukça zor. Neyse Windows güncellemelerinin boyutlarını düşürmeye karar veren yöneticiler ciddi bir geliştirme yapmışlar.

Önümüzdeki günlerde indirilecek olan Creators Update ile güncellemelerin boyutları tam olarak %35 oranında küçültülecek. Microsoft’un Uified Update Platform’u ile beraber ihtiyacınız olan dosyaları indirme fırsatını yakalayacaksınız. Bu platformun Kasım ayından bu yana Windows Insider programına dahil olanların kullanacağını belirtelim. Creators Update ile herkes kullanabilecekler.

Bu bakımdan dosya boyutlarında düşüş yaşanırken, erteleme ve zamanlama paketleride gelecek. Böylelikle AKK’nin gece kalkacak olması uygulandığında, sizde güncellemeleri geceye devredebileceksiniz. Sizde olan dosyaları indirmediğiniz için veri ve depolama alanından tasarruf edeceksiniz.