Microsoft Borsa 1

Windows Grubu Büyük Borsa Başarısını Kutluyor

Microsoft, ilk defa borsada trilyon doların üzerinde bir değere sahip. Bilgisayar uzmanı en değerli ABD şirketlerinin ön saflarında yer alıyor ve şu ana kadar yalnızca Apple ve Amazon’u başarabilen bir şey yaratıyor. Hisse fiyatı, üç ayda güçlü rakamlarla arttı.

Önce Apple, sonra Amazon, şimdi de Microsoft: ABD yazılım şirketi, ilk kez borsa değerinde bir trilyon doların sihirli işaretini aştı. Perşembe günü hisse senedi fiyatını ABD ticaretine yaklaşık yüzde beş artışla itti ve zaman zaman pazar kapitalizasyonunu 1.003 trilyon doların üzerinde olan yeni bir rekor seviyeye yükseltti.

Microsoft Hisse

Bu nedenle Microsoft hisse, şu anda yaklaşık 980 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan iPhone devi Apple’ı devraldı ve en yüksek puan alan ABD hisse senedi şirketi oldu. Apple, geçici olarak geçen yıl on üç haneli bir pazar kapitalizasyonu elde eden ilk ABD şirketi olmuştu, ancak bu kısaca dünyanın en büyük çevrimiçi perakendecisi olan Amazon başardı.

Microsoft’tan Güçlü İş Raporu

Microsoft hisse fiyatı artışı güçlü bir yıllık raporla desteklendi. Şirket, gelişen bulut hizmetleri sayesinde yılın başında önemli ölçüde daha fazla kar ve gelir elde etti. Üçüncü mali çeyrekte (Mart ayında sona eren), net gelir yıllık% 19 artışla 8,8 milyar dolara (7,9 milyar avro) yükseldi. ABD pazarının arifesinde ilan edilen Microsoft, Redmond, Washington’daki karargahta kapandı.