Windows Bilgisayarlari Hizlandirma Yollari 2017

Windows Bilgisayarları Hızlandırma Yolları [2017]

Windows işletim sistemi kullanan kişilerin zaman içerisinde bilgisayarları yavaşlayabilir. Bu durumun birçok sebebi bulunuyor. Tabii ki bu durumların önüne geçerek veya düzeltme optizimasyonları uygulayarak bu durumu düzeltmek mümkün.

Başlangıç uygulamaları devre dışı bırakın

İlk olarak bilgisayarınızı yavaş açılmasına neden olan ve açıldıktan sonrada sistemi yoran gereksiz uygulamaları başlangıçtan devre dışı bırakmanız gerekiyor.

Bunun için Görev Yöneticisi’ni açın ve Başlangıç sekmesi üzerinden gereksiz programları devre dışı bırakın. Böylelikle sisteminiz saniye bakımından daha hızlı açılacaktır.

Görüntü yerine performans olmalı

Bilgisayarınızda klasörleri açıp kapatma simge durumuna gizleme ve benzeri durumlar için oluşan efektler performansınızı olumsuz yönden etkilemektedir. Bu durumu pozitife çevirmek adına görüntü durumunu performans ile değiştirmek mantıklı olacaktır.

Hemen başlat menüsüne girin ve performans yazın. Ardından Windows’un görünümünü ve performansını ayarla seçeneğine tıklayın ve dizi performans seçeneğine ulaşın. Bu seçeneklerden istediğinizi kapatabilirsiniz. Eğer en yüksek ve en iyi performansı istiyorsanız  “En iyi performans için ayarla” seçeneğini seçin ve uygulayın.

Güç seçeneklerini kontrol edin

Bazı bilgisayarlarda yer alan güç seçenekleri, tasarruf modunda olup tam anlamıyla performansı sunamıyor. Bu bakımdan  Ayarlar > Sistem > Güç ve uyku yolundan ek güç seçeneklerine girerek kendinize göre bir plan oluşturabilirsiniz veya yüksek güç seçeneğini uygulayabilirsiniz.

Gereksiz uygulamalara artık yer yok

Bilgisayarınıza bir göz gezdirerek gereksiz uygulamaları not edin. Daha sonra Denetim Masası – Program Ekle veya Kaldır sekmesinden gereksiz gördüğünüz veya kullanmadığınız uygulamaları mutlaka kaldırın.

Diskinizi Temizleyin

Bilgisayarlarda çöp anlamında görmediğiniz birçok gereksiz kalıntı dosyalar bulunabilir. Bu bakımdan Başlat menüsüne Disk Temizleme yazın ve Windows’a gereksiz verileri tarattırın. Daha sonra Disk Temizleme penceresinde Sistem dosyalarını da temizle seçeneğine tıklayarak temizliğe başlayın.

Zararlı yazılım taraması yapın

Mutlaka bilgisayarınızda bir zararlı yazılım taraması yapacak uygulama kurun ve bir tarama yapın. Uygulamanın güncel veritabanına sahip olduğunu unutmayın.

Arada Yeniden Başlatma Gerekebilir

Bazen haftalarca açık kalan bilgisayarlar yavaş çalışma sergileyebilir. Kapatıp bekleyin veya yeniden başlatarak sistemi rahatlatmayı deneyebilirsiniz.