Windows
Windows

Windows 7 için veda günü geldi

Microsoft, Ocak 2020 gününden itibaren en popüler işletim sistemi olan Windows 7 için desteğini keseceğini duyurdu.

Temmuz 2009 yılında kullanıcılara sunulan Windows 7, Microsoft’un en başarılı işletim sistemlerinden biri olarak akıllarda iz bırakmıştı. W7 ciddi anlamda hem kullanışı hem de arayüzü ile çok beğeniliyordu. Ayrıca sistemin kararlılığı ile kullanıcıları tatmin ettiğini zaten hepimiz biliyoruz. Net Applications ise bugün bilgisayar kullanıcılarının %42.8’i w7 kullanıyor dedi.

Windows 7 artık ücretli destek sunacak!

Bu bakımdan üzülerek söylemek gerekir ise, W7 kullanıcılarının bu sisteme artık veda etmesi gerektiğini belirtelim. Çünkü, Microsoft, 14 Ocak 2020’den itibaren W7 ile olan ilişkisini kesecek. Böylelikle Windows 10 sistemine geçişlerin önümüzde ki yıla kadar uzayacağı düşünülüyor. Tabii ki bu durum, önümüzdeki yıldan itibaren W7 kullanamayacağınız anlamına gelmesin. Sadece, şirketin W7 için ücretsiz olan desteğini sollandırdığını belirtelim.

Sizler güvenlik güncellemelerini ‘ücretsiz olarak’ artık alamayacaksınız. Ancak W7 kullanmak için henüz dahi kararlıysanız, belli bir ücret ödeyerek üç yıl boyunca güvenlik güncellemelerini alabilirsiniz.