Windows 3.1 işletim sistemi

Windows 3.1 işletim sistemi hakkında bilgi

Bu konuda siz değerli üyelerimize Windows 3.1 işletim sistemi hakkında bazı bilgiler verip sizi o güzel günlere götüreceğiz.

Windows 3.1 işletim sistemi özellikle 80’li yılları yaşayanlar için bilindik bir işletim sistemiydi. Microsoft her ne kadar o zamanlar pek popüler olmasa da yine de hatırı sayılır bir kitleye hitap ediyordu. Günümüzde Microsoft’un işletim sistemi payı oldukça yüksek.

Windows 3.1 işletim sistemi

Windows 3.1 işletim sisteminden bahsetmeden önce Windows 1 ve 2’nin tarihine de kısaca inmek istiyoruz. Bilindiği üzere Windows 1.0 işletim sistemi piyasaya çıkmadan önce MS-DOS işletim sistemi vardı. Bill Gates, MS-DOS işletim sistemini farklı bir kişiden satın alarak geliştirmişti. Kısacası makyaj yapmıştı. MS-DOS sonrasında ise Windows 1.0 işletim sistemi piyasaya sürülmüştü.

1985 yılında piyasaya sürülen Windows 1.0, Microsoft’un ilk grafiksel tabanlı işletim sistemi oldu. Fare aygıtının da ilk defa kullanıldığı bu sürümde çoklu pencere sistemi bulunuyordu. O zamanlar farenin pahalı olması sebebiyle işletim sistemi çok rağbet görmemişti. İşletim sistemi içerisine takvim, saat, Reversi oyunu, Microsoft Paint gibi pek çok uygulama yer alıyordu.

Windows 3.1 işletim sistemi

1987 yılında piyasaya sürülen Windows 2.0 işletim sistemi sürümü ile ilk defa Microsoft Office uygulamaları kullanılmaya başlandı. Birçok geliştiricinin de bu sürümde kod yazdığı biliniyor. Daha iyi işlemci performansı, VGA grafik standardı desteği ve daha birçok özelliğin yer aldığı bu işletim sistemine Apple tarafından dava açılmıştı. Apple, Windows 2.0’ın kendi işletim sistemine benzemesinden dolayı 1988 yılında mahkemenin yolunu tuttu.

1990 yılında yayınlanan Windows 3.0 işletim sistemi ise Microsoft’un başarılı olan ilk sürümü olarak tarihe geçti. Pek çok kullanıcı tarafından tercih edilen bu sürümün rakipleri ise Apple Macintosh ve Commodore Amiga idi. Bu sürüm ile birlikte daha iyi bir kullanıcı arayüzü, aynı anda birden fazla görev, bellek modları, çoklu ortam eklentileri ve daha birçok şey bu sürüme eklendi. En başarılı sürümler arasında yer alan Windows 3.0, Windows 3.51 sürümü ile son buldu.