windows 10 timeline 1

Windows 10’un Timeline özelliği gecikiyor!

Windows 10’a bir sonraki büyük güncellemeyle gelmesini beklediğimiz Timeline işlevinden üzecek bir haber var!

Windows 10’a gelmesi beklenen Timeline‘ın Fall Creators Update‘e dahil edilemeyeceği kısa süre önce açıklandı. Bu bilginin kaynağı ise Microsoft’tan Joe Belfiore tarafından geliyor. Bilindiği gibi Timeline, Apple‘ın Handoff işlevi gibi birçok işinizi farklı cihazlar üzerinden kaldığınız yerden devam etmenize imkan sunan bir işlev olarak biliniyor. Örnek verecek olursak eğer laptopunuzdan başlamış olduğunuz bir projeyi telefonunuza gönderip uğraşıp zamanı boşa harcamaya son vererek, anında telefonunuzdan devam etmenizi sağlıyor.

timeline

Windows 10, iOS ve Android cihazlarında geçiş olacak!

Apple’ın cihazlarında yer alan Handoff’un dışında Timeline, Windows 10, iOS ve Android gibi birçok cihazda geçiş yapmanıza imkan sunacak. Belfiore, atmış olduğu bir tweet’de Timeline’ın Fall Creators Update ile gelmeyeceğini belirtmiş fakat güncelleme geldikten hemen sonra Insider yapılarına eklemeyi düşündüklerini ifade etti. Bunun yanı sıra Yönetici, işlevi ertelemediklerini yalnızca şuan için hazır olmadığını ve en başından bu yana bir sürenin belirtilmediğini açıkladı.

Eylül ayında Windows 10 kullanıcılarına geleceği düşünülen Fall Creators Update ile birçok işlev Windows 10’a kazandırılacak. Diğer kapsamlı güncelleme ise Mart ayında gerçekleşecek.