Windows 10 1 1

Windows 10’a Yeni Sürümler Geliyor

Yayınlandığı andan itibaren en başarılı işletim sistemi olarak adlandırılan Windows 10 sürekli yenilenmeye devam ediyor. Son olarak Windows 10 işletim sistemi için 3 yeni sürüm haberi daha geldi. İşte detaylar.

Fidye virüsleri adeta aldı başını gitti. Her gün yeni bir fidye virüsü tehditleriyle karşı karşıya kalıyoruz. Bu durum dev firmaları da harekete geçirmiş durumda. Tüm bu virüs tehditlerine karşı harekete geçen firmalardan birisi de Microsoft olarak biliniyor. Windows serisinin sahibi olan Microsoft tarafından sürülen Windows işletim sistemi özellikle bilgisayar pazarında büyük bir çoğunluğu elinde bulundurduğu için aslında bu alanda en büyük beklenti Microsoft’un üzerinde.

Microsoft tarafından da bu önem fark edilmiş olacak ki özellikle son seri işletim sistemi olan Windows 10, hem güvenlik açısından hem de yeni sistemler açısından sürekli olarak güncelleniyor. Geçtiğimiz günlerde büyük bir güncelleme daha alırken güvenlik kısmını iyiden iyiye güçlendiren işletim sisteminin, bu kapsamda yeni sürümlerinin de hazırlandığı ortaya çıktı.

Windows 10

Windows 10 Yeni Sürümleri

Bir geliştiricinin Twitter üzerinden fark ettiği olayda Windows 10 için yeni sürümlerin gelmeye başlayacağı ortaya çıkmış durumda. Gelen ilk bilgilere göre Windows 10 için sunulacak olan 3 yeni sürümün işletim sistemini büyük oranda değiştireceği söyleniyor. Bu sürümler adına verilen bilgilerde ise teknoloji devinin Windows 10 Pro, Windows 10 Pro N ve birde sunucu tabanlı yeni bir Windows Server yayınlayacağı belirtilmiş durumda. İlk iki işletim sistemi içinde bazı bilgiler kanıtlanmamış olsa da bulunuyor.

Özellikle Pro versiyonda yazılım devinin varsayılan uygulamaları da sunabileceği, Office ve benzeri uygulamalarda da geliştirmeler yapacağı belirtiliyor. Diğer bir yandan artık güvenlik konusunda özel bir tarama programının bulunacağını söyleyenler bile var. Kaynaklardan gelen bilgilere göre her yönüyle pro versiyonu şu an kullandığımız Windows 10 serilerinden daha üstün olacak. Tabi bu iddiaların ne kadarı gerçek olacak ya da bu iddiaların ne kadar pro sürümünde öne çıkacak? Ancak Microsoft’un açıklamalarıyla ortaya çıkacak.