Windows 10’a yeni ve gelişmiş ekran alıntısı aracı ekleniyor

Yeni Windows 10 Insider Preview Build’in yayımlanmasıyla işletim sistemine yeni ve gelişmiş bir ekran alıntısı aracı ekleneceği ortaya çıktı. Bu aracın görüntü yakalamanın yanı sıra hızlı bir şekilde isimlendirmeye de olanak sunacağı biliniyor.

Microsoft tarafından paylaşılan Windows 10 Insider Preview Build 17661, işletim sisteminin yeni bir ekran alıntısı aracına kavuşacağını ortaya çıkardı. Bir süredir Windows’a özel bir ekran alıntısı aracı arayan Microsoft, Screen Sketch’te karar kıldı.

Aslında Screen Sketch’in işletim sistemine yeni eklendiği söylenemez. Windows Ink özellikleriyle kullanıma sunulan araç, yeni güncellemeyle birlikte herkes tarafından indirilebilecek bir uygulamaya dönüştürülüyor.

Varsayılan olarak Windows tuşu + Shift + S tuşlarıyla kullanılan Screen Sketch’in Printscreen tuşuna atanabildiği bilgisi de paylaşıldı. Bunun yanı sıra her ekran görüntüsü aldığında uygulama kullanıcıya bir bildirim gönderecek ve  bu bildirim üzerinden hızlı bir şekilde görüntünün yeniden adlandırılması ve paylaşılması mümkün olacak.