Windows 10 Guncelleme 2

Windows 10 İçin Güncelleme Yapabilir: Bilgisayarınız Hazır Mı?

Mayıs ayının sonunda Microsoft, Windows 10 Mayıs 2019 güncelleştirmesini dağıtmak istiyor. Ancak güncelleştirmeyi bir sonraki ana Windows sürümüne yüklemeden önce biraz zaman ayırıp sisteminizi hazırlamanız gerekir. Verilerinizi nasıl yedekleyeceğinizi ve artan alan gereksinimlerini nasıl karşılayacağınızı göstereceğiz.

Windows 10 için yapılan her büyük güncellemeyle, hikaye kendisini tekrar ediyor: Güncellemelerin çoğu sorunsuz çalışıyor ancak bazı kullanıcılar ciddi çökmeler yaşıyor. Bu nedenle, tehlikeyi sevmiyorsanız veya veri kaybına meraklıysanız, Windows 10 Mayıs 2019 güncellemesi gibi özellik güncellemeleri hazırlamanız gerekir.

Windows 10 Güncelleme

Şimdi birkaç dakika zaman ayırırsanız, son tarihe ve güncellemeyi doğrudan alabilirsiniz. Sorun ortaya çıkarsa, o zaman çalışan bir Windows’a geri dönmeye hazır hızlı bir çözümünüz vardır. Böylece, Windows 10 Mayıs 2019 güncelleştirmesi hiç yüklenemez, tüm hazırlık güncelleştirmeleri gereklidir, Microsoft daha sonra kaliteli güncelleştirmelerden bahseder. Dikkat: Bu açıkça, Ekim 2018 güncellemesine ihtiyaç duyduğunuz anlamına gelmez, ayrıca Windows 10 sürüm 1709 ve 1803 doğrudan Mayıs 2019 güncellemesine getirilebilir.

Windows’u Temizleyin Ve Yer Açın

Windows 10, el ile temizlik yapmadan aslında oldukça iyidir. Bununla birlikte, bekleyen bir güncellemeden hemen önce temizlemeye değer. Yükseltme sırasında yanınıza aldığınız gereksiz tüm programlar olası bir hata kaynağıdır. Buna ek olarak, büyük bir Windows güncelleştirmesi her zaman çok fazla alana ihtiyaç duyar ve Mayıs güncelleştirmesi Microsoft’un gereksinimlerini önemli ölçüde bozmuş gereksinimleri vardır. Daha önce 32 bit sürüm için 15 GB, 64 bit sürüm için 20 GB boş sabit disk alanınız varsa, engellemeniz gereken her 32 GB’lık Windows 10 Mayıs 2019 güncelleştirmesinden, kaldırmayı kaldırmanız gerekir.