Windows 10 Güncelleme Hatırlatma

Windows 10 Güncelleme Hatırlatma Özelliğini Kullanıma Sunuyor

Windows 10 Güncelleme Hatırlatma teknolojisi kullanıma giriyor. Yeni sistemle beraber Microsoft kullanıcılara çok daha kısa süre içerisinde güncellemeler verecek. Peki yeni sistemin çalışma mantığı ne olacak? Microsoft’un bu konuda yaptığı açıklamalar neler? İşte tüm detaylar ve yeni Microsoft teknolojisi,

Microsoft, bir süredir işletim sistemlerinin güncellemeleriyle sıkı şekilde ilgilenmeye başladı. Windows 10 işletim sisteminden sonra güncellemelere çok daha fazla önem veren yazılım devi, bu şekilde bir yandan işletim sistemine yeni özellikler kazandırırken bir yandan da işletim sistemini güvenlik açısından tamamlıyor. Windows 10 en güvenli işletim sistemi olgusuyla yoluna devam eden Microsoft, yaşanan son virüs olaylarından sonrada özellikle güvenlik güncellemelerine daha fazla önem vermeye başladı.

Fakat her ne kadar Windows 10 için güncellemeler çok daha sık yayınlanmaya başlamış olsa da birçok kullanıcının yeni güncellemelere çok daha sonra geçiş yaptığı, hatta bazılarının hiç geçmediği de belirtiliyor. Güvenlik konusu işin içine girdiği zaman ise bu durum can sıkıcı bir hale geliyor. Microsoft ise güncelleme gecikmelerine çözüm oluşturmak için yeni çalışmalar yapmaya başladı. Son olarak teknoloji devi Windows 10 Güncelleme Hatırlatma adı verilen yeni bir sistem duyurdu. Windows 10 Güncelleme Hatırlatma sayesinde güncellemeler çok daha rahat yüklenebilecek.

Windows 10 Güncelleme Hatırlatma Sistemi

Güncelleme sistemi hakkında verilen bilgilere göre, Windows 10 Güncelleme Hatırlatma hemen her kullanıcının güncellemeleri yapmasını amaçlayacak. Kullanıcılara bir güncelleme bildirimi gösterilecek. İşletim sistemi üzerinde gösterilecek bildirimle beraber Windows 10 Güncelleme Hatırlatma sistemi devreye girecek. Kullanıcılar doğrudan bu yeni bildirim üzerinden doğrudan güncelleme yapabilecekler.

Windows 10 Güncelleme Hatırlatma

Sadece yönlendirme bağlantılarının kullanılmasının yeterli olduğunu belirten Microsoft, Windows 10 Güncelleme Hatırlatma teknolojisini belli bir sürümden sonra tüm kullanıcılara verecek. Özellikle güvenlik güncellemeleri için geçerli olması beklenen sistemin diğer büyük güncellemeler içinde kullanılıp kullanılmayacağı bilinmiyor. Kesin olan bir şey varsa o da Microsoft’un bu şekilde kullanıcılara en güncel sürümleri daha kolay bir şekilde yayacak olması. Bundan sonra güncellemelerin sıklığının nasıl değişeceği konusundaysa bir bilgi bulunmuyor. Güncellemelerin daha hızlı yayınlanması için yeni çalışmalar da gündeme gelebilir.