winamp

Winamp, Windows 8.1 ve 10 ile Aramıza Tekrar Döndü

Yıllar önce Spotify gibi müzik dinleme platformları olmadığından, mp3 çalarlar kullanıyorduk. Bunlardan en ünlüsü olan Winamp’dı. Hemen hemen tüm bilgisayarlara kurulu olan Winamp Windows 8.1 ve 10 gibi modern sürümlerle uyumlu hale gelerek geri döndü.


2014 yılının başlarında AOL’den Winamp’ı Radionomy satın almıştı. Müzik dinleme ile ilgili her türlü ayarı yapabildiğiniz Winamp bir süredir ortada gözükmüyordu, ancak, Windows 8.1 ve 10 gibi modern sürümlerle uyumlu hale gelerek aramıza yeniden döndü.

Radionomy, 2014 yılının başlarında AOL’dan Winamp’ı satın alarak, güncellemeler ile destekleyeceklerini söylemelerin üzerinden 4 yıl sonra Winamp’ın 5.8 sürümünü yayınlandı.

Nostaljik bir görüntüye sahip olan Winamp, pek çok geliştirmeyle kullanımınıza hazır durumda. Gelecek yıl içerisinde bir büyük Winamp güncellemesi daha planlanmış durumda. Radionomy, burada kalmayacaklarını ve Winamp için çok iyi planlarının olduğunu ve 2019 içinde yayınlanması planlanan güncelleme ile önemli özelliklerin gelebileceğini duyurdu.