WiFi Şifresi Nasıl Değiştirilir?

WiFi şifresinin nasıl değiştirileceği ile ilgili merak ettiğiniz her şeyi aktarıyoruz! Modemin ilk kez kurulumundan veya daha sonra modeminizin şifresini değiştirmek isterseniz yapmanız gerekenler için WiFi şifre değiştirme rehberimizi sizlere sunuyoruz.


WiFi şifre değiştirme Nasıl Yapılır?

Evinizde veya yönetimi sizde olan işyerinizde ki kablosuz internetinizin şifresini değiştirmek için öncelikle modeminizin arayüzüne erişmeniz gerekiyor. Şayet ilk kez kurulum yapıyorsanız, aldığınız ürünün kutusunda veya içerisindeki kullanım klavuzunda ilk kullanım için belirlenen şifre yeralmaktadır.

Değiştirmek için yapmanız gereken ise bilgisayarımız kablosuz ağa bağlı durumdayken, herhangi bir web tarayıcı üzerinden adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp enter’a basmalısınız. Modemimizin arayüzüne giriş yapmış olmanız gerekiyor. Marka ve modelin arayüze giriş için üretici firma tarafından standart olarak belirlenmiş kullanıcı adı ve şifresi farklı olabiliyor. Bu yüzden ürünün kullanım kitapçığına veya Google‘da küçük bir arama yapmanız gerekebilir.

Şayet daha hali hazırda kullandığınız bir modemin arayüzünün şifresini değiştirdiniz ve hatırlamıyorsanız, modemin üzerinde yer alan reset tuşuna bir süre (yaklaşık 10 sn)  basılı tutarak modem ayarlarını tamamen sıfırladıktan sonra cihazın varsayılan kullanıcı adı ve şifresiyle modem arayüzüne giriş yapabilirsiniz.

192.168.1.1 adresi ile herhangi bir arayüze ulaşamıyorsanız, Windows’ta “Çalıştır” bölümünü açıp “ipconfig” yazın. Karşınıza çıkan “Varsayılan Ağ Geçici”ne bakarak, yerel IP adresinizi öğrenebileceksiniz.

Modem’in arayüzüne ulaştıktan sonra “Kablosuz” yazan bölüme tıklayarak kablosuz ağ ayarlarına erişmeniz gerekiyor. Bu bölümde “Kablosuz Ağ Adı (SSID)” olan bölüme tıklayarak mevcut şifreyi değiştirebilirsiniz.. Belirleyeceğiniz şifrenin minimum 8 karakter olması ve güvenli olması için ise küçük ve büyük harflerle beraber sembol ve rakamları da  kullanmanızı tavsiye ederiz.