wifi 1

Wi-Fi’ ile 100 Kat Hızlı Ultra İnternet’e Hazır Olun!

Brown Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Yapılan açıklamada, ultra hızlı wi-fi için kısa bir süre kaldığı belirtildi.

Profesör Daniel Mittleman tarafından yapılan açıklamada günümüzdeki mobil ağlardan 100 kat daha hızlı bir teknolojinin geliştirildiği ifade edilirken; “Geleneksel mikrodalga yerine terahertz ile video sinyali gönderdik. Bu da saniyede 50 gigabyte’a denk geliyor. Birçok kablosuz internet saniyede 500 megabyte’a kadar çıkabiliyor” ifadesi kullanırken sözlerine “Terahertz sistemini kullanarak ilk defa veri akışı sağlayabildik. Bu yaklaşım kablosuz internetin geleceğini değiştirebilir” şeklinde devam etti.
Ses ve data sinyallerinin mikrodalgalar ile kablosuz olarak iletiliyor, Ancak aşırı yüklenme dönemlerinde kapasite zorlanarak hızda yavaşlama meydana geliyor.

Nature Commnuications’ta yer alan makaleye göre terahertz dalgalarının mikrodalgalara göre daha büyük kapasitesi olduğunu ve saniyede 10 gigabitlik bir veri akışının sorunsuz çalıştığını ancak 50 gigabitlik veri akışında sorunlar yaşanabileceği ifade edildi.

Kısa Bilgi: Veri Aktarım Hızı Nedir?   

Ağ ya da internet ortamında bulunan verilerin iki nokta arasında iletilmesi sırasında bir saniyede geçen bit ya da byte sayısıdır. Başka bir deyişle bir saniyede iletilen bit ya da byte sayısı ne kadar ise veri aktarım hızı o kadardır. Veri aktarım hızı kilobit, megabit, gigabit, terabit ya da kilobyte, megabyte, gigabyte, terabyte ile ölçülür. Bir saniyede aktarılan veriyi ifade etmek için mbps (mb / saniye) ya da mBps (mB / saniye) kısaltmaları kullanılır.