WhatsApp’taki Mavi Tık’ı Kapatanları Zor Durumda Bırakacak Açık Bulundu!

Facebook’un sahibi olduğu, dünya’nın en popüler mesajlaşma uygulaması ve 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip olan WhatsApp’ta ortaya çıkarılan açık, özellikle “Mavi Tık” yani okundu bilgisini kapatan kişileri ilgilendiriyor.

Hemen hemen her hafta platformuna eklenen yenilikler ile gündeme gelen WhatsApp, şimdi ise 2014 yılında kullanıma sunduğu özellikte bulunan açık ile gündeme taşındı.

Gönderdiğiniz mesajın, karşıdaki kişi tarafından görülmesi ile “tık“ların maviye dönüşmesi özelliğinde bir açık bulundu. Bulunan açık kullanıcı okundu bilgisinin iletilmesini kapatsa bile gönderilen sesli mesaj ile mesajları görüp görmediğini anlayabilmenizi sağlıyor.

Örnek Vermek Gerekirse..

Bir kişinin çevrimiçi olup olmadığını veya gönderdiğiniz mesajları görüp görmediğini anlamak istiyorsanız, o kişiye 1sn lik bir sesli mesaj göndermeniz durumunda ortaya çıkıyor. Okundu bilgisi gönderiminin kapalı olduğu kişi gönderdiğiniz sesli mesajı dinlemesi ile ses kaydının altında mavi tık çıkıyor. Ayrıca “Oynatıldı” başlığı altında ise ses kaydının saat kaçta dinlendiği gibi bilgilere de erişilebiliyor.