whatsapp Coktu

Whatsapp’ın Çöküş Hikayesi! Whatsapp Neden Çalışmıyor?

Geçtiğimiz şubat ayında açıklanan verilere göre aylık aktif kullanıcı sayısı 1 milyar’ı geçen WhatsApp ile yaklaşık olarak 1 saat boyunca iletişim sağlanamadı.

Erişim sorunun yaşanması ile sosyal medyada gündemi “Whatsapp Çöktü” mesajlarının dolaşması ile konu sosyal medyada yankı uyandırdı. Sorunun firma tarafından giderilmesi ile erişim normale döndü.

Saat 10:00 civarlarında 30 dakika boyunca dünya genelinde erişimin sağlanamamasının nedeni hakkında net bir açıklama bulunmuyor. Sosyal medya da tartışma konusu olan konu hakkında yapılan açıklama bulunuyor ancak bizce bu durum WhatsApp’a getirilen yenilikler öncesi için bir habercisi olabilir.

İngiltere ve Avrupa’nın büyük bölümünde görülen sıkıntı üzerine WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili açıklamada bulundu, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını açıklanması üzerine BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan tarafından da yapılan açıklama şu şekilde “Whatsapp servislerinde ülkemiz dahil global bir hizmet kesintisi raporlanmıştır. USOM ekipleri 7/24 kesintiyi takip etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Şu an sorun düzeltildi ve erişim normale dönmüş durumda.