Whatsapp’da Geçmiş Nasıl Silinir?

Mesajlaşma açısından düşüldüğünde en gelişmiş program olmasından dolayı neredeyse hepimiz whatsappı kullanmaktayız. Sohbet ettiğimizde yazışmalar iki tarafta da oluşur ve bunları tamamen ortadan kaldırmak biraz zaman alabilir. Tek tek mesajları iki taraftan silme işlemini yapsanız dahi yedeklemeden dolayı bu mesajları sonradan görebilirsiniz. Whatsapp geçmişi silme işlemi için birden fazla adım atmak gerekecektir.


Whatsapp Geçmişi Tamamen Silme

Konuşmalar drive sayesinde yedeklenir ve başka bir telefonda girmemiz durumunda sohbetler karşınıza çıkabilir. Konuştuğunuz kişiye tıklayarak geçmişi sil demeniz de bir anlam ifade etmez. Tamamen silme işlemi için drive a girip, whatsapp yedekleme klasörünü de silmeniz gerekecektir. Bu işlemi yaptıktan sonra geçmiş tamamen ortadan kalkar.

Geçmişi Sildikten Sonra Geri Getirme

Geçmişi yedeklemelerden silerseniz geri getirme durumu söz konusu olamaz ancak eğer sadece uygulamadan geçmişi silerseniz, drive sayesinde konuşmaları geri getirebilirsiniz. Sonradan geri alınamayacağı için yedekleme silme konusunda dikkatli olmalısınız. Whatsapp zaman zaman farklı güncellemelerle; silindikten sonra geri getirme hususuna yeni açılımlar getirmektedir.