WhatsApp’a ‘Okundu Olarak İşaretle’ Özelliği Geliyor

WhatsApp kullanıcıları için gelen ‘okundu olarak işaretle‘ özelliği sayesinde, iletilen mesajın bildirim menüsü üzerinden okuduğunuzu karşı tarafa iletmeniz sağlanıyor.


Anlık mesajlaşma uygulamaları arasında en popüler olan WhatsApp’ın 2.18.214 Android beta sürümüne güncellenen WhatsApp, uygulamasına  ‘Okundu Olarak İşaretle’ özelliği kazandırıldı. Bu sayede ‘mavi tik’ bildirim menüsünde okunan mesajlar içinde mesajı ileten tarafa gönderilebilecek.

Özet ile bu özellik, uygulama içine girmeye gerek kalmadan gelen mesajlar için okundu bilgisinin iletilmesini sağlıyor. Ayrıca gelen mesajları bildirim menüsü üzerinden okuduğunuzda Okundu Olarak işaretle butonuna dokunarak’da karşı tarafa mesajları okuduğunuzu bildirebilirsiniz.

Henüz geliştirme aşamasında olan özellik, kullanıcılara ilerleyen günlerde ‘sessize al’ özelliği gibi farklı özellikler ile birlikte sunulması bekleniyor. ‘sessize al’ özelliği sayesinde ise sürekli mesaj aldığınız bir sohbeti bildirim menüsünden sessize alınabileceksiniz.