WhatsAppa iki yeni ozellik daha PiP Ekran Kucultme ve Yazili Durum Paylasma

WhatsApp’a iki yeni özellik daha, PiP (Ekran Küçültme) ve Yazılı Durum Paylaşma!

WhatsApp kullanıcılarına gelen yeni iki özellikle beraber PiP ekran küçültme ve sadece yazıdan oluşan durum paylaşma imkanı geldi!

WhatsApp’a an itibariyle iki yeni özellik daha getirildi. İlk özellik uygulamanın önceki beta sürümünde sizlere gösterdiğimiz ve sadece metinden oluşan WhatsApp durumu oluşturma özelliği olurken, bir diğeri ise görüntülü görüşmelerde ekranın küçültülmesi olarak geliyor.

Platform kullanıcıları yeni güncellemeyle beraber WhatsApp üzerinde paylaşacakları durumları sadece bir yazı olarak hazırlayabilirler. Bunla beraber Picture-in-Picture kısa adı PiP olarak gelen özellik ise WhatsApp’ta görüntülü arama ekranının küçültülmesi için imkan sunuyor.

Görüntülü Görüşmelerde Ekran Küçültülerek Farklı İşlem Yapmak Artık Mümkün

Ekran küçülme modu Android işletim sisteminin son versiyonu olan Android Oreo‘nun bir parçası olduğunu belirtelim. Bu özellikle videoalar küçültülerek küçük ekranlarda çalışmaya devam ediyor. WhatsApp’ın yapmış olduğu bu güncelleme ile gelen özellikler bunlar. Kısacası yeni güncelleme ile aranan görüntülü görüşmeler sırasında ekran küçültülecek ve farklı mesajlaşmalara devam edilebilecek. Hatta farklı uygulamalar arasında geçiş yapmak bile mümkün. Unutmadan bu özellik sadece Android Oreo için geliyor.