WhatsApp yeni yıla rekorla başladı

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp, yeni yıla kırılması zor bir rekorla giriş yaptı. Platform üzerinden 2017’nin son saatlerinde rekor sayıda mesaj gönderildi. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

WhatsApp yeni yıla rekor kırarak giriş yaptı. Popüler mesajlaşma platformu, 2017’nin son saatlerinde uygulama üzerinden 75 milyar mesajın gönderildiğini duyurdu. Bu sayı, uygulamanın yalnızca küçük bir dönem ele alındığında aşılması son derece güç olan bir rekora imza attığını gösteriyor.

Daha önceki mesaj rekoru da WhatsApp’a aitti. Uygulama yeni rekorundan bir sene önce, yani 2016’nın son saatlerinde rekor kırmıştı. Eski rekor yalnızca 63 milyar mesajın gönderilmesiyle kırılmıştı. Bu sayının yalnızca bir sene içerisinde 12 milyon, yani yaklaşık yüzde 20 oranında artış göstermesi WhatsApp’ın popülerliğinin arttığını basit bir şekilde gözler önüne seriyor.

WhatsApp

WhatsApp’tan fotoğraf ve video da gönderildi

Paylaşılan bilgilere göre gönderilen 75 milyar mesajın arasında 13 milyar resim ve 5 milyar video da yer alıyordu. Bu rakamlar da 2017’nin son saatlerinde normalden daha sık olarak fotoğrafların ve videoların gönderildiğini gösteriyor.