Whatsapp Reklamlar 1

WhatsApp Reklamları, 2020’den İtibaren Uygulamaya Geçecek

Whatsapp reklamlar geliyor!!! Facebook tarafından 27 milyar dolarlık bir stok ve 2014 yılında hisse senedi satın alınan popüler mesajlaşma servisi Whatsapp, şimdi Snapchat ve Instagram’ın izlerini sürecek ve tam sayfa reklamları başlatacak. Günlük 1.5 milyardan fazla ve 450 milyondan fazla aktif kullanıcısı olan bu hareket, sosyal medya devinden uzun zamandır beklenen bir gelişme.

Whatsapp Reklamlar Doğrulandı

Instagram gibi, Whatsapp reklamları tüm ekranı kaplayacak ve bir kaydırma bağlantısı içerecek, 2019 Facebook Pazarlama Zirvesi’nde doğruladılar. Ancak, kişinin adını görüntülemek yerine, uygulama bunun yerine şirketin adını sergileyecek – Facebook için geliri optimize etmesi beklenen bir hareket.

Whatsapp Reklamlar

Facebook’un, reklam yayını yerleşimini giderek daha popüler olan uygulama, daha küçük başlık stili listelerinde çeşitlendirmeyi planlayıp planlamadığı görülüyor. Yine de, Nanigans pazarlama başkan yardımcısı Ryan Kelly, sosyal medya testinin saf gücünün, reklam verenlerin yeni yapıya güvenme ihtimalinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Kelly, “WhatsApp, bir yerleşim kaynağı olarak reklam verenlere açıldığında, reklam verenlerin Facebook ekosisteminde dinamik olarak reklamlar sunması ve bir reklam verenin hedefine göre performansı optimize etmesi için Facebook’a güvenmesi muhtemel” açıklamasında bulundu.

Whatsapp Reklamları 2020’de Başlayacak

Facebook, reklamların 2020’de yayınlanmaya başlayacağını doğruladı. Diğer değişiklikler, işletmeler için daha zengin format seçenekleri ve mevcut Facebook Business Manager kataloğu ile entegre olacak şekilde ayarlanmış bir ürün kataloğu içerir.

Fotoğrafları sosyal medya yorumcusu Matt Navarra tarafından paylaşılan aşağıdaki tweette görebilirsiniz.

Instagram’ın Hikayeleri özelliği gibi, WhatsApp Statuses üzerlerine tıkladığınızda tüm ekranı kaplar ve WhatsApp’a göre “24 saat sonra kaybolan metin, fotoğraf, video ve hareketli GIF’leri paylaşmanıza” olanak tanır.