WhatsApp Mesajı Geri Çağır

WhatsApp Mesajı Geri Çağır Detayları Belli Oldu

Anlık mesajlaşma uygulamaları içerisinde en çok kullanılan uygulamalardan biri olan WhatsApp, yeni bir güncelleme haberiyle gündemde. Bu kez sosyal medya devinin WhatsApp Mesajı Geri Çağır özelliği alacağı açıklandı. İşte detaylar.

Anlık mesajlaşma uygulaması denildiğinde akla ilk olarak WhatsApp geliyor. Doğrudan telefon rehberi üzerinden çalışmasıyla bir hayli kullanışlı olarak gösterilen uygulamanın, aldığı güncellemelerde uygulamayı bir adım öne taşıyor. Facebook desteğinden sonra bu konuda çok daha kapsamlı çalışmalar yapan uygulamanın sorunlarını da bir bir çözdüğünü görmekteyiz. Son olarak uygulamanın yeni güncelleme daha alacağı ve bu güncellemeyle beraber en büyük sorunlardan biri olan yanlış mesaj gönderiminin önüne geçileceği belirtiliyor.

WhatsApp Mesajı Geri Çağır özelliği olarak gelecek olan yeni güncellemeyle beraber mesajlaşma devi birçok kullanıcının yaşadığı soruna çözüm bulmuş olacak. İlk olarak test aşamasında ortaya çıkan sonra yeniden kapatıldığı belirtilen özelliğin şimdi ise nasıl kullanılacağı konusunda bilgiler verilerek yeni özellik doğrulandı. Peki Mesajı Geri Çağır nasıl kullanılacak?

WhatsApp Mesajı Geri Çağır

WhatsApp Mesajı Geri Çağır Tüm Detaylar

Öncelikle sistemde yer alacak olan güncellemenin bir kez daha doğrulandığını hatırlatalım. Şimdi gelelim WhatsApp Mesajı Geri Çağır özelliğinin nasıl kullanılacağına. Doğrudan blog sayfasından yapılan açıklama göre WhatsApp Mesajı Geri Çağır özelliğinin kullanım detayları şöyle olacak;

  • WhatsApp Mesajı Geri Çağır hem Android hem de İOS işletim sisteminde kullanılacak. Yeni güncelleme sayesinde kullanıcılar karşıdaki kullanıcı mesaja bakmadan önce geri çağırma yapabilecekler.
  • WhatsApp Mesajı Geri Çağır sisteminde tek şart karşıdaki kullanıcının mesaja bakmaması değil. Bunun dışında uygulama üzerinden gönderilen mesajın üzerinden 5 dk geçmemiş olması gerekiyor. Tıpkı Skype uygulamasında olduğu gibi gönderilen mesajın belli bir süre boyunca kaldırılmasına izin var. Bunun dışında uygulamanın izin vermeyeceğini belirtelim.
  • Ek olan sistemi kullanıp bir mesajı kaldırdığınız zaman karşı tarafa da “bu mesaj geri çağrıldı” ibaresi gösterilecek. Şimdilik sadece bu detayları belli olan yeni güncellemenin henüz ne zaman geleceği konusunda bir açıklama bulunmuyor. Yeni güncelleme geldiği zaman her iki platform içinde desteği sunulmuş olacak. Şimdilik bilinen detaylar bununla sınırlı.