whatsapp 1489705073 1

WhatsApp Kullanıcılarına Kolay Erişim Kısayolları!

Hafta içi açıklanan aktif kullanıcı sayısından sonra Whatsapp karşımıza kullanımı daha da yaygınlaştırmak için yeni bir özellik ile çıkmaya hazırlanıyor. Beta sürümünde ikonun basıldığında çıkan kısayollarını test ediyor.

WhatsApp belli oluyor ki, aktif kullanıcı sayısını yükseltmek için uygulamasını daha da kullanıcı dostu yapmaya çalışıyor. Bunu da kullanıcılara yeni bir çok özellik sunmaya devam ediyor gibi gözüküyor. WhatsApp Android Beta’da ikonun üzerinde çıkan kısayoldan erişmeyi sağlayan butonlarını test ediyor. Bu kısayollar sayesinde WhatsApp’ı açmadan istediğinizi kısa yoldan yapabileceksiniz.

whatsapp beta

Örneğin çektiğiniz fotografları uygulamayı açmadan istediğiniz kişi ile paylaşabilecek; ‘Yeni Sohbet’ için de Yıldızlı mesajların devamında yer alan butona basıldığında yeni bir mesaj açarak konuşmanıza devam edebilirsiniz.

Uygulamaya kısayol özelliği Android 7.0 Nougat’da test edildi. Ancak bu özelliği denemek isterseniz Android 6.0 Marshmallow’da Nova ve Action gibi uyumlu başlatıcıları kullanarak deneyimleyebilirsiniz. Android v2.17.277 sürümünde ki bu özellik açılır pencerenin dışında her biri ayrı birer WhatsApp ikonu olacak şekilde de kullanılabilir durumda.