WhatsApp coktu mu 1

WhatsApp, Instagram ve Facebook Neden Çöktü?

Pazar öğleden sonra, kullanıcılar Facebook, WhatsApp ve Instagram’da kesintiler olduğunu bildirdi. Diğer sorunların yanı sıra, sayfalar yüklenmedi veya mesajlar gönderilmedi.

Kullanıcı bildirimlerine göre, haberci servisi WhatsApp ve sosyal ağlar Facebook ve Instagram Pazar öğle saatlerinde mevcut değildi. Web sitelerinde ve Twitter’da kullanıcılar hizmetler hakkında daha fazla kısıtlama olduğunu bildirdi.

Örneğin, kullanıcılar WhatsApp’a mesaj alamadıklarını veya gönderemediklerini bildirdi. Facebook’ta hiçbir haber okunmadı, fotoğraf açılmadı ve sayfa yüklenmedi.

Sorunların nedeni hala belirsiz. Basında çıkan haberlere göre, kullanıcılar dünya çapında etkilendi. Facebook hizmetlerinde yaşanan son sorun sadece Mart ayındaydı. O gün, dünya çapındaki kullanıcıların hizmetlere erişimi yoktu ya da sınırlı kaldı. O sırada, Facebook bir hacker saldırısı olmadığını söyleyerek olayla ilgili yorum yapmakta isteksizdi.

WhatsApp çöktü mü

Yaklaşık 2,3 milyar aktif kullanıcısı olan Facebook, dünyadaki en büyük sosyal ağdır. WhatsApp en büyük mesajlaşma servisidir 2019 yılının başlarında, yaklaşık 1.5 milyar insan sohbet uygulamasını kullandı. Instagram dünya çapında yaklaşık bir milyar kullanıcıya sahiptir.

Bakanlıktan Açıklama Geldi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan; ‘Sorun Türkiye’deki kullanıcıları da etkiledi. Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor.’ dedi. Sayan sözlerinin devamında Operatörlerimizden kaynaklı bir sorun bulunmuyor. Bu aksaklıklar yerli yazılımların kullanımının ne denli önemli olduğunun en büyük göstergesi.’ açıklamasında bulundu.  Erişim sorunu yaklaşık iki saat sonra tekrar eski haline geldi.